tiistai 7. helmikuuta 2017

Arkikuva7


Arki on kuin imurointi. Imuri ei toimi ilman käyttäjää, eikä ilman virtalähdettä! Siispä ihminenkin tarvitsee käyttäjän ja lepohetkensä, kuin myös ruokaa ja siivouksen.

Imuri syö roskaa, imee itseensä kaiken mikä nyt vaan sattuu mahtumaan letkuapitkin säiliöön. Mietin että kun ihminen imee tietoa, niin toiminta on samanlaista, kaikki aiheeseen kuuluva imetään, kunnes säiliö on täynnä! No sitten tietysti tyhjennetään ja aloitetaan uudestaan ja tätä toistetaan. Yllätys teho ei olekkaan imun suhteen yhtähyvä, mutta miksi? Suodatin! Suodatinkin kerää kaiken hienojakoisen ja pienen, ne jotka tuntuu ihmismielestä tärkeiltä. No kun suodatamme tälläisellä asioita täynnä olevalla suodattimella, niin mitäpä pystymme enää suodattamaan uusista asioista? Mielen puhdistuskin on tärkeää! Että pystymme jatkamaan matkaa seuraaviin asioihin ja oppimaan niistä, eikä se helpotu sillä että annamme vanhoja vaihtoehtoja aina vain.

Uudet asiat vaativat tyhjän paikan kiinnittyä, eli rauhallisen mielen ymmärtää mitä kaikkea voikaan oppia kun on opetettavissa. Itsepähän päätämme jylläämmekö vanhalla kapasiteetillä vai onko uudella lupa tulla tietoisuuteen? On myös hyvä muistaa siis imuroinnin lopuksi siivota siivous välineet! Ja laittaa ne lepäämään seuraavaa käyttöä varten, puhdistettuina. Sillä itse ei ole kivaa mennä nukkumaan kun ajatukset vellovat päässä, sillä on paljon mukavampaa herätä ajattelematta mitään, kuin siihen että mitä kaikkea tänään tulisi hoitaa tai että ihmissuhteet painaisivat mieltä. Minulle kirjoittaminen on kuin tyhjentäisi säiliön ja suodattimen ja sitten levollisena nauttii olosta, koska asiat ovat paperilla ylhäällä eikä niitä tarvitse enää miettiä, etteivät ne unohdu. Joten tähän päivään imuroiden!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti