torstai 16. helmikuuta 2017

Arkikuva 16


Arki on yllätys! Niinkuin penkkareiden karkkisaalis! Oletko oikeassa paikassa oikeaan aikaan? Oikealla puolella tietä? Etkä todellakaan tiedä mitä saat! Pystytkö väistämään lentäviä karkkeja vai otatko osumat suosiolla vastaan. Kuinka hyvin olet valmistautunut keräämään karkkeja ja kuinka monta karkki kuuroa sattuukaan kohdallesi!? Onko sinulla nopeat kädet.


Tänään ihan hyvien sattumien johdosta päädyin karkkisateeseen! Olin menossa kirjastolle kun mieleeni juolahti että pitääpä mennäkkin toista reittiä kun normaalisti kulkisin ja silloin huomasin taikkarin pihalla porukan kiipeämässä rekkaan ja päätin jäädä katselemaan tien varteen johon muutakin porukkaa kokoontui. Karkki saalista keräsin lähes tyhjään reppuun ja sitä tulikin sitten oikein kunnolla ja ne kestävät kyllä pitkään, kun en ole niin kovien karkkien ystävä.

No mitenpä tämä karkkisaalis on kuin arki? Koska siitä ei ikinä tiedä mitä milloinkin saa, toisinaan olet sattumalta oikeassa paikassa oikeaan aikaan, sitten ahkeruudestasi onkin kiinni millainen saalis tulee. Kuinka paljon olemme valmiit näkemään vaivaa saadaksemme jotain? Mitä olemme valmiit saalistamaan? Tuloksista viis? Sillä karkit ovat arvoitus mitä saa? Kerääkö kaikki vaiko vain ne joista pitää? Minä keräsin kaikki mitkä kerkesin ja tulos oli paljon vaikka seassa saattaakin olla makuja joista en pidä, mutta ne voi jakaa kylässä kävijöille ja lopuksi tulee niitä itse nikerreltyä kun ei ole muuta jäljellä ja sen verran onkin yhtäkkiä sietokykyä.  Päivät joissa ei ole miellyttävää makua muuttuvatkin siedettäviksi, seassa on herkkuja ja niitä päiviä jotka maistuvatkin ihan muulta mitä lupasivatkaan. Osat näkyvät läpi, osat piilottelevat kuorien sisässä, osat ovat pehmeitä ja toiset kovia, toisissa on kirpeä yllätys sisällä. Toiset tuttuja ja seuraavat uusia tuttavuuksia.  Sellaisiahan päivät ovat kuin sekoitus penkkarikarkkeja. Et koskaan tiedä mitä saat ennenkuin karkki on syöty loppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti