lauantai 18. helmikuuta 2017

Arkikuva 18



Arki on kuin kodin lämpö, johon yllätys vieraat otetaan lämmittelemään. Mitä sinä teet kohdatessasi jonkun olennon joka ei liiku niinkuin toiset. Poikkeaviin yksilöihin kiinnitetään huomiota. Niin kävi eilen kun keräsin tämän pikku kaverin talteen... Oli maassa siis lumella, eikä lentänyt pois, no kyllä kaveri lensi, mutta vain lyhyesti ja sain sen helposti kiinni. Siivissä ei tuntunut olevan vikaa ja päällisin puolin näytti olevan ehjäkin. Veikattiin lentäneet ikkunaan, no jätettiin tämä kaveri sitten lämpöisään pariksi tunniksi ja sitten lenneltiinkin jo hyvin, joten kävin päästämässä takaisin oman parven seuraan.

Se että saa hetken verran lämpöä arjessaan on elintärkeää ja se että huomioimme ja annamme osaamisen toiselle apuna, on tärkeää. Sillä koskaan emme tiedä milloin itse olemme apua vaille. Oli kiva katsella kun lintu läksi lentämään käsistä ja tuli vain siitä iloiseksi että oli voinut olla avuksi.

Kuinka parantaa tarvitsevia ja kuinka se liittyy arkeen? Se liittyy siihen kuinka tunnistamme avuntarvitsijat? Ja kuinka antaa heille se mitä tarvitaan? Aloita tutustuminen lempeällä lämmöllä ja levolla. Niillä mennään jo pitkälle. 

Oli ilo antaa omastaan tarvitsevalle? Se että on valmis menemään toisen luo kun toinen näyttää olevan huonossa kunnossa, auttamaan ja siivoamaan toisen jäljet. Nauttimaan siitä kun toinen tulee kuntoon, vaikka se vaatisikin vaivaa se on sen arvoista! En tiedä oliko lintu kiitollinen saamastaan avusta, mutta minä olen onnellinen siitä että tämäkin pikkutirppa lentelee lintulaudalle syömään!

Ketä sinä tykkäät auttaa? Kenet sinä päästät kotiisi?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti