keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Arkikuva 8


Arki on kuin pyykinpesuaine. Elämässä annostellaan niin monia asioita. En pidä sanasta rajoitus vaan korvaisin sen sanalla annostelu. Ruokaa annostellaan sopivan kokoisiin annoksiin, liikuntaa annostellaan sopiviin annoksiin jne.  Annostele liikaa pyykinpesuainetta ja pyykkikone kuplii! Elämä on oppimista annostelemaan oikein kulloisessakin elämän tilanteessa. 
Löytämään se riittävän sopivasti!

Millä liat lähtee, ruuasta tulee kylläiseksi ja liikunnassa tulee tuloksia. Annostelu siksi että eri ihmiset vaan kuluttavat erimääriä ruokaa saadakseen sen mitä tavoittelevat. Toisilla tavoite on laihtua ja toisilla nostaa oman massansa painolukemaa lihaksilla. Siispä oikeanlainen annostelu on suhteessa siihen mitä tavoittelee.  Ja ihmisten fysiikassakin on eroja, joten mikä toimii ensimmäiselle ei aina toimikkaan toiselle.

Kuinka siis oppia annostelemaan oikein?
Pyykinpesu onkin helppoa kun laatikoissa on ohje ja tätä ohjetta käyttäen voi lopuksi todeta tuliko puhdasta vai ei? 
Liikunnassa on nouseva suoritustaso sitä mukaa kun lihakset kasvaa.
Massu 75 % täyteen ruokailussa eli ei ihan täyteen ja hidasruokailu on valttia sillä kylläisyys tulee vasta 15 min kohdalla. Olen huomannut että sellaisen yli ähkyn otettuaan ei pysty/jaksa tehdä mitään, se vetää sellaiseen ähky koomaan, joten onkin hyvä annostella sopivasti. Himmailla hetki ja miettiä sitten tarvitseeko vielä syödä/juoda? Kun ei niin voi jatkaa rauhassa hommiaan.

Annostelemaan vaan ja eikä sitten huudeta toisten annosteluille, jokaisen on tehtävä omat virheensä, jotta ymmärtää sopivuuden annostelussaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti