maanantai 20. helmikuuta 2017

Arkikuva 20


Arki on kuin sidosaine piirakoissa, joka sitoo kaiken yhteen! Ajattelin piirasta viikkona, joka on pohja aika ajattelulle ja sitten sinne onkin heitetty kaikenlaista sälää, jonka tuo suunnittelematon arki sitoo kiinni. Oijoin tätä kasvisvoittoista piirakkaa tehdessäni. 

Kaupassa otin matkaan suolaisen piirakkapohjan ja wok spicy zanju chili &garlic wokki vihannekset (jotka joko sulatetaan niin että ylimääräisen veden voi kaataa pois/ wokata pannulla lämpimäksi. Vaikuttaa huomattavasti paistoaikaan!)  
 Käytän itse kananmunamaito seosta sitomaan piiraan sisukset siis se on käyttämäni sidos tässä tapauksessa. Piirakka pohja leviteltiin vuokaan ja wokkia kokopussi mahtui siihen ja tein seoksen 3:lla munalla ja maidolla ja lopuksi riputtelin juuston jämät päälle! Ja uuniin. No siellähän se sitten oli 175c ja totesin että kun oli pois otto aika että vettähän on vielä runsaasti kun pistin pussin sisällön suoraa pohjan päälle sulattamatta tai wokkaamatta ja kasviksissa ollut vesihän se meinasi vesittää koko piiraan. Onnekseni en ollut menossa minnekkään, joten nostin lämmöt 200c ja jatkoin paistamista vielä niin että ylimääräinen kosteus oli poistunut.

Tämä sai taas ajattelemaan sitä että oletamme viikon olevan valmis ajatuksineen kaikkineen kun viikko on loppu. Eihän se ole ellemme joko lämmitä ajatuksia niitä asioita kohtaan tai perehdy asioihin ajoissa sulattaen ne mielelle valmiiksi. Se on mieleen jäävä pyörivä ajatus, joka ei ole valmis. Vaikka oletammekin sen olevan.
Siksi joitain asioita joutuu käsittelemään pidempään. Jotta siitä tulisi mukavasti syötävää?

Entä kun ei ole aikaa paistaa piirakkaa loppuun? Siitä jäänee vain pahamieli, kummassakin tapauksessa. Mutta hyvää alkanutta viikkoa ja hyviä sidoksia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti