sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Arkikuva 26


Arki on kuin tulitikkuaski. Monta ajatusta samassa mielessä. Sytyttäessämme tulitikulla jotain. Otamme yhden tikun ja sytytämme sen. Ulkopuolellamme tekemällä käsillämme ja muuten asioita, tuon ajatuksen eteen.  Voisi sanoa että tulitikkuaskin sisällä on unelmamme. Tällähetkellä tämä kuvaamani aski alkaa olla näköjään vähissä, mutta aski on täytettävissä uudelleen!

Se ettemme sytytä yhtään tulitikkua on kuin tuo innostuksen tuli asiaa kohtaan ei koskaan syty. Vai onko se fiksua sillä innolle ei ole paikkaa palaa ja pysyä hengissä. Innostuminen kun on hyvä renki mutta huono isäntä. Sitä voi miettiä silloin kun pitäisi tehdä jotain mutta ei innosta tehdä sitä. Innostus siis tarvitsee asian jossa se palaa! Sillä into ilman kohdetta se on kuin tulitikku joka sytytetään ja poltetaan loppuun. Eipä pitkään lämmitä!

Miten sinun intosi palaa? Kuinka se syttyy? Innossa on räjähtävä alku ja hetken aikaa palava runko. Into on lähes aina samanlaista ja kyse on mihin siirrämme tuon innon voiman? Onko se kynttilä? Jonka tarvitsee sytyttää montakertaa ja sitä käytetään vaan tietty aika? Onko kyseessä nuotio, takka, saunan uuni? Intohimo luo lämpöä asiaa kohtaan. Mikä on lämmön tarkoitus? Yleensä pitää sinut hengissä, tuoda valoa että näät asioita. Eli ellemme innostu mistään olemmeko edes hengissä? Onko syttymättömyys sittenkään hyvä asia?

Ja sillähän on paljonkin väliä mitä poltamme! Otammeko tekemiseen perus polttopuuta vai millä ruokimme tulisijaamme? Mitä intoa ruokimme? Mille annamme sijaa elää? Mikä unelma on toteutumisen arvoinen?

Jos sinulla olisi eläessäsi vain yksi tulitikkuaski niin mitkä unelmat lukisivat niiden varsissa? Mitä sytyttäisit niillä? Milloin käyttäisit niitä? Millaista elämäsi olisi kun täytyisi harkita milloin sytyttäisi tulen? Vai opettaisiko se käyttämään tulta viisaasti, pitämään sitä yllä, ruokkimaan sitä, huolehtimaan siitä?

50 tikkua, joista muutama katkeaa liiasta voimasta ja muutama ei vaan syty, jostain syystä. Sanotaan 44 tikkua käytettäväksi elämän aikana. Entä kun tikkuja olisi rajattomasti? Mihin käyttäisimme niitä? Vai eikö se tuntuisi miltään kun niitä olisi niin paljon? Emmekä enää tietäisi mitä niillä tekisi?

Meistä moni osaa sytyttää tulitikun ja innon, mutta kuinka moni osaa valmistaa tikun, entäpä innon? Sitäpä jään tänään pohtimaan


Jokainen innostus on tulensa arvoinen! Mitä intoa sinä tänään sytytät? Tämä nauttii musiikista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti