keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Arkikuva 22



Arki on aamupala. Tänään aamupala sisältää ruisleipää kalapullilla ja voilla, teetä ja luvun kirjaa. Tässä kirjassa on muutaman sivun pituiset luvut ja oikein sopiva pituus aamupalalle ja olen lukenut saman illalla ja katsonut opinko jotain?

Miksi arki on kuin aamupala? No sillä pohjustamme kehomme ja mielemme toimintaan, eikä tästä eroa sekään mikä musiikki alkaa soida! Miten ja millä päivä alkaa se pistää mielen lähtö asetuksiin päivän suhteen! Kaikki alkaa siitä millaisella fiiliksellä herää! Kyse on siitä jatkammeko sitä vai emme?

Olen ollut aina aamulla syöjä joten vatsa vaan käyntiin ja menoksi, ja eron mielentilassa ja käytöksessä kyllä huomaa verraten nälässä rimpuiluun.
Kevyt aamupala määrällisesti ja hitaasti vaikuttavaa, niin sillä päivä lähtee parhaiten käyntiin, niin ei ole heti nälkä. Ja jos on niin juomista perään, jos ei sekään auta niin sitten pöperöä lisää. Kevyesti siksi että asioita on mukavampaa tehdä vajaalla mahan sisällöllä ja miksi pitäisi syödä itsensä pinkeäksi, joka aterialla, kun ruokaa on helposti saatavilla lisää! Tarkoitus on vain herätellä vatsa toimintaan ja nauttia olosta samalla.

Vatsan on helpompi ns. Pestä vajaita koneellisia ruokaa kuin täysiä koneellisia, ohutsuoli tarvitsi vähintään 2h taukonsa tyhjentyäkseen ja aina kun ihminen syö jotain ohjelma alkaa alusta, siksi napostelu on suolen toiminnan kannalta huonoa. Kirjasta suoliston salaisuus: Kaikki kehomme keskeisestä elimestä - Giulia Enders. Tälläinen oli oma tiivistetty tulkinta asiasta ja asia on kyllä helppo ymmärtää sillä kaikki jotka pesevät pyykiä ymmärtävät vertauksen.
Liian täydellä koneella pyykki kun ei peseydy kunnolla kun ei ole tilaa sisällä liikkua ja se on vatsalle vaikeampaa ja siksiköhän vatsalaukun koko kasvaa?

Syökää rauhassa ja kohtuudella! Opetelkaa sopivasti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti