tiistai 14. helmikuuta 2017

Arkikuva 14




Arki on ystävä! No mitä ystävät ovat? Minäpä löysin aivan ihanan kortin selittämään tämän, tuo joka on tuossa yläpuolella. Ystävät ovat valmiita pehmentämään oloasi vaikka se sattuisi heihin. Ystävät lievittävät oloa siis sulattamalla suojakuoret ja näyttämällä kuinka meistä jokainen tarvitsee hellyyttä. Hellyyttä pitää toinen kunnossa. Se on myös tiedostamista että itselleenkin pitäisi osata olla ystävä. Hellä ja hyvä.

Arki on ystävä ainakin itse olen sitä mieltä. Se muuttuu vasta silloin ikäväksi kun itsestä tulee kaktus, joka piikittelee kaikkea. Ystävä on valmis kuulemaan että olet heikko ja tarvitseva, antamaan sinulle omastaan ja palvelemaan sinua.
Ystävät ottavat osaa elämääsi ja ovat kiinnostuneita siitä mitä sinulle kuuluu ja miltä sinusta tuntuu. Ystävät välittävät sinusta ja saavat sinut nauramaan sekä itkevät kanssasi kun tarvitset olkapäätä. He tahtovat piristää sinua kun olet allapäin ja tulevat toisinaan kyläilemään vaikket kutsukkaan heitä käymään, he vain ilmoittavat että tulevat.

He syövät ruokaasi ja antavat omistaan, ystävyys on suhde, jossa jaetaan asiat käyttäjien kesken. Minun omani on sinun omaasi. Tavallaan me mentaliteetti, jossa minuus on rajattu niin että nämä ihmiset ovat minun perhettä, ystäviä, läheisiä ja olen valmis taistelemaan heidän puolestaan ja pitämään heidät lähelläni. Joten kaikki mikä on minun on myös hänenkin.

Ystävät eivät yritä muuttaa sinua, sillä he eivät halua muuttaa toisia itsekseen, eivätkä kaupata mitään pakottamalla, he tyytyvät olemaan kanssasi niin että opit omalla ajallasi ja kerrot asioista silloin kun sinulle sopii. He antavat sinun olla omaitsesi, toisinaan kyllä he antavat haasteita ja niihin vastaaminen on omavalinta. Ja tälläinen haastaminen pistää miettimään omaa ajattelua ja sitä mihin se perustuu. Ystävät järjestävät tekemistä, mutteivat aina sellaista mitä olet suunnitellut. Sillä mikään ei ole aina suunnitelman mukaista kun kyse on itsenäisiä päätöksiä tekevistä yksilöistä, joiden elämän tilanteet ovat erilaisia, joten pakostakin syntyy erilaisia päätöksiä.

Ystävät ovat auringon nousu ja valo, joka lämmittää kylmimpinäkin hetkinä, kunhan avaat verhot silmiesi edestä ja päästät ystävät sisään.

Hyvää ystävän päivää kaikille! Olkaa ystäviä itsellenne ja jokaiselle vastaan tulijalle! Nostakaa hymy huulillenne ja pinkaiskaa päivään ilmapalloina jakaen ystävyyttä!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti