torstai 1. joulukuuta 2016

2016 Joulukalenteri 1

Minulle glögi on mausteista ja vie jonnekkin kauas läpimään.  Päähän kietoutui turbaani ja ylle sinistä. Kaulaa koristaa ensimmäinen koruni, rintaneula, jonka sain ihan penskana joululahjaksi: kaksi lintua oksalla.
Lahja jota on tullut käytettyä yllättävän vähän, johtunee etten ole rintaneula ihmisiä, mutta löytyy näköjään ideoita joissa voi käyttää. Tunnearvoa tuolle lahjalle kyllä on kasvanut ja muistan lapsena ollessani  kuinka sitä vaalittiin kuin tarinoiden arkun täyttävää aarretta, jalokiviä ja rikkauksia. 

Glögi saa siis lämpöisän tunnelman aikaan ja vie jonnekkin missä haluaisi olla! Ihaniin jouluisiin lapsuuden muistoihin, jotka lämmittävät höpsöillä ajatuksillaan, lapsenmielen kirkkaudella! 

Unohtamatta sitä että glögi on seurajuoma höysteineen, jos niitä tykkää laitella.
Seurassa glögiä on ihana juoda ja höpöttää kuuman juotavan äärellä, sormia lämmitellen kuppia vasten. Ja glögin kaverina on tietysti joulutortut ja itse harrastan minitorttuja! Saa syödä useamman hyvällä omallatunnolla! 

Glögiä tykkään kuumana nautiskella ja juoda pitkään, minulle glögi on jotenkin illanjuoma, mutta toisinaan tulee glögiä juotua kylmänäkin ja aamusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti