sunnuntai 18. joulukuuta 2016

2016 Joulukalenteri 18

Joulusiivous! En rakasta mutta olisi kai tehtävä niin on kivempi olla kun ei tiskikasa ja turhatavara kaaos odota vastassa! Pois lika pois!

Itse olen kerta rysäys siivooja. Kun siivotaan se tehdään kerran ja kunnolla!  Suosin kyllä että tavarat korjataan heti käytön jälkeen paikoilleen, mutta on sanottava ettei se toteudu aina kohdallani.  Ollen toisinaan nihkeää ja oletan sen johtuvan siitä ettei kaikilla tavaroillani ole virallista paikkaa olla ja ne kiertävät kämppää kuin hurrikaanissa vaihtaen paikkaa. Ja vaihtelen tavaroiden paikkoja, koska se pitää mieltä virkeämpänä. Sillä en tykkää olla liian tottunut johokin ja se saa minut levottomaksi. Sillä elämä on jokapäivä yllätys!

Kenkähuoltoa ja vaatteiden syyni! On kivaa pitää huolta itseä jokapäiväisesti auttavista ja palvelevista tavaroista. Edes kerran vuoteen! Ehkä useamminkin!
Kenkien harjaus ja suoja-aineiden laitto vettä, suolausta, kuivumista yms. Vastaan
Katselmus myös siitä mistä kengät kuluvat!

Vaatteet pesuun ja korjaukseen, mahd. Nukan poistoon!
Lajitteluun käyttöön/kierrätykseen huom. 2 vaihtoehtoa kierrätyksessä, kunnolliset käyttöön jollekkin toiselle ja ne mitä ei enää käytetä kuituteollisuuden uusio käyttöön! Ostin tässä itse vasta kierrätys puuvillapaidan!

Mahdollisesti viikattuna kaappiin!!! On niin parhautta viikatut vaatteet kaapissa! Eikä kuin sykloonin jäljiltä oleva vaatepallo! (Se tuntuu syntyvän ihan itsestään!)
Viikkaaminen on jotenkin rauhoittavaa ja kuinka antaa aikaansa huolellisuudelle laittaa vaatteet siististi, itsekuri harjoitus, jossa ollaan hellä vaatteita kohtaan.

Tiski puhdistaa likaantuneet! Radio/muualta musiikkia niin tiskaukseen saa rytmin! Tiskatkaa musiikin tahdissa! Siinä on haastetta käyttää rockisti tai popisti tiskiharjaa ja laulaa mukana ja/tai tanssia samalla! Ole välillä hieman erilainen ja laula rakkauslaulu mukille, jonka nostat aamulla huulillesi nauttiaksesi aamukahvin/ muun juoman! Kuinka kätesi osaa robotti tanssia?  Tiskaa ja pistä astiat paikoilleen!

Ethän sijannut vielä sänkyäsi? Sängyn on saatava hengittää kosteus pois, jonka olet hionnut! Lakanoiden vaihtopäivä mikä on sen kivempaa kuin puhtaat petivaatteet ja raikas puhdas tuoksu nukkumaan mennessä!  Valitse parhaimmalta tuntuvat lakanat ja pue ne sänkysi ylle ja sijaa vuoteesi! Siellä ne odottavat sinua nukkumaan, etkä tarvitse miettiä muuta!

Pyykkikone laulaa, joten hoivaa konetta ja vaatteitasi ja omaa ihoasi kivipölyttömillä pesuaineilla!  Kohtele juuri kovia kokeneita  vaatteita nätisti ja laita vaatteet kuivumaan ilmavasti!

Pidähän itsekkin tauko ja haukkaa happea ja apetta! Pidä ruoka kevyenä salaattina tai smoothiena. Jotain mistä jää oikein kevyt olo että jaksat jatkaa!

Ota imuri käyttöön tai huisku ja pyyhipölyt Myös sieltä mistä et tavallisesti niitä poista! Lopuksi myös imurista! Se yleensä unohtuu! Nostele jakkarat yms. Mitkä ovat mahd. Tiellä niin edestä pois. (Matot ulos ja ravistelu/piiskaa/ ensin imurointi) Esteetön liikkuminen ja imurointi! Valmista!

Lattiapintojen pesu, kukin luuttuaa/moppaa/ pyyhkii lattiansa miten tahtoo, oma oppini: hieman kostea ja laidasta laitaan rintanaan eli ei aukkoja! Anna kuivua! Ja laske/siirrä tavarat takaisin paikoilleen!

Vie kierrätys tavarat ja roskat pois! Jotenkin tulee lisää väljyyttä!

Onko vielä jotain järjesteltävää? Järjestä ja hae kuivat vaatteet ja viikkaa ne viikattujen seuraksi!

nauti puhtaasta kodista niin kauan kuin sitä kestää! Sillä puhtaus houkuttelee uusia asioita alkavaksi!

Eipä tänään muuta kuin iloista siivouspäivää!




2 kommenttia:

  1. Hei! Eksyin tänne sattumalta. Sinulla on loistavan omaperäinen blogi! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Katriina ja hienoa saada palautetta!

    VastaaPoista