tiistai 20. joulukuuta 2016

2016 Joulukalenteri 20

Kun päässä soi John Paul Youngin - Love Is in the Air
Kömpii metsäläismiehet pihalle kirveen kanssa ja pistää puita pilkkeeksi ettei pää hajoo ja tietysti sytyttääkseen tulen. Paska väärä biisi, sehän oli Timber? Siellä mettässä kun pistettiin ukkojen kanssa porukalla twerkaten niin....ehkä kerroin jo liikaa. Joo....siis....no.... puuta oltiin kaatamassa jouluksi tupaan. 
Ukoilla on siis ukkojen pelit ja heitettiin puukolla tarkkuutta.
Syötiin potkaa ja juotiin votkaa ja puhuttiin rivoja!
 Ukkojen peruspäivä

Siitäkun oltiin sitten hilpeesti humalassa kömmitty etiäpäin, niin tiiättekö sellasen pahaenteisen kurahuksen, jonka pötsi piästää varottaakseen että kohta suattaa olla housussa. No sellasia asenne merkkiä ol suolenmutkalla ja sieltähän jo tuubaakin pukkas kuikkimaan. Niin ol pakko vaan kiskasta housut kinttuun, rykästä tuotos keskele katua ja jatkoo matkoo kohti kotiota. Suattohan siihen mutkakiin tulla kun eksyttiin viärään tupahan, kun piässä on väljää niin ei nuo katujen nimet tunnu siellä kestävän. Mut iskettiin kuus pystyy ja pistettii olo tietennii mukavaks ja ihmeteltiin siinä sitten iäneen missä ne eukot ja muksut on? kun vieressä olevasta tuolista murahti ainakii iäikunen ukko ja koris niin että luultiin että kuoloo. Tiiä kumpi siinä enemmän säikähti se ukko vai myö... ei helvetti kuka tuo on ja miten se meijän mökkiin piäs? Ukko korahti ja sai kähistyä viereisestä mökistäkö työ uotta? Sieltähän myö, piätettiin tuuva siulekkiin joulun ilova. Kuus ja silleen. 
No kiitos kuusesta mutten tarvihe kekkulehtijoita kottiini keikistelemään sohvillen ja päivä leppooni häirittemmään. Voisitteko työ poijaat poistuva? Niihän myö sitten livettiin pikaseen ukon veräjiltä ja painettiin lippahivohkaan minkä kerettiin. Ol mentävä takasi mettähän! Jäi nimittäin kuusi ukolle kun oltiin luvattuna, eikä oikeelle mökille olluna asijoo ilman kuusta.

Siinä myö sitten köpöteltii ommii jälkiimmy takasipäi ja hämmästyttiinnä suuresti ku nähtiin kiinalaissii ryhmä kamerat käissä kuvvoomassa karhunpaskoo!
Arvannettiin sen olleen se miun jööteemä tukki, mut eihän ne kiinalaiset voinu tietee. Hilpeyttähän tuo aiheutti ja siinä myö siemastiin terästystä ja kahottiin kuinka salamavalojen räiske vaan kävi. No piästiin takasi sinne kuusi mettään ja valittiin se seuraavaksi "kaunein" jota olin tiirannuna jo pitemmän aikoo joulukuuseks, mut ei ollunna voittanu sitä kilpailuva eukkojen silmissä. 

Helvattu saha ol kadonnu, ei ollunna ennee sielä mihin jätettii? Missä perkuleessa se nyt ol? Nii oltiin siinä taavetin miun veikkain kanssa liikenteessä siis ja kierrettiin hetken aikoo Sieltä ja tiältä löytämättä sahhoo. Tuavettihan se ol kantanu sahhoo ja mie kuusta.
Mihinkä sie sen sahas tuikkasit mie kysäsin ja kahoin ku veikka kusella kirjotti ommaa nimmee hankee. Suatto jiähä sinne ukon tuvan pieleen ku nii kiireelä sieltä lähettii. 

Mie katoin Tuevettia enkä tienny huuvanko vai en?! Piätettiin siinä sitte yhteis tuumi että ku hyviä käsistämmy ollas nii puukolla tommonen vesakon risu poikkilaitetaa. Siinähän myö innola alotettiin ja melkei samanlaisela lopetettii
Ei tästä tuu mittää, piätettii heittee lantila kumpi männöö ukon mökiltä hakemaa sen sahan ja Paskanakkihan se miule lävähti

Sinnehä mie ukon pihhaa hiippailin ja mietin mihi helvataan se Tuavetti ol sen sahasa tyrkännynä?  Suatana sentää ukko ol ulkona, olin suaha syvän kohtauksen kun ukko nurkan takkoo Röhähti. Mitä sie tiälä vielä olet?
Tiedustelin ukolta oliko hän nähny sitä sahhoo jota ehin. En mie mittään sahhoo oo nähny, ei tiälä semmosta uo! Piätin, että parempi lähtevä pois, sillä ol ukko niin tuima silmäsenä, etten ois kestäny jos ois ruvennu vielä solvaamaa.

Miulapa siinä välähti ja kipasin oman mökin laidalle sillee vaivihkaa ja otin kirveen sieltä ja lähin takas mettään. Ol jo kiinalaisettiin hävinnynä, mut paska ei. Siinä hetken paskaani silmäsin ja muutaman sanannii suatoin suustain livvauttaa kuulusimmalle osallein ikinä. Tulin mettään lopulta muttei Tuavetti siellä ollukkaan, mihin suatana ol lähteny? Hakkasin puhteiksini kuusen nurin ja kiännyin kahtomaan polliisia. Mitäs täällä, luvatta kuusia hakemassa?
Siinä muu auttanu kun kiivetä kyytiin, luovuttaa kirves ja kuusi niille sinitakki herroille. Putkaanhan ne minut pisti, siellä olin siihen asti kunnes vaimo tuli hakemmaan.

En suanut kuusta ja kaikki on mennyt ihan vikkaan, kyllä minä sinun metkusi tiedän, hyppää autoon niin mennään mökille. Sinne minä sitten lyötynä ja lannistettuna päädyin.

 Astuttani sitten tupahan siellä korreili kuusi! Se ol jo koristeltuna ja muksutkii ympärillä, Tuavettikkii vua virnotti tuvan nurkassa, sen näkösenä ettei mittään tietäs, mie sanosin että se ol Oikee joulun ihme! Vaikka naisväiltä tulkii hieman miun reissusta sanomista, etten parempoo päivöö keksiny rellestöö.

Hyvvee Joulun odotusta kun se on ovella!Niinkuin uamulehti, jossa kommeili sellanen karhun kanki. Että jouluja vuan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti