sunnuntai 4. joulukuuta 2016

2016 Joulukalenteri 4

Joulufiilis tulee kun saa käpertyä huovan sisään lämmittelemään pakkasessa vietetyn reissun jälkeen. Tonttulakki on mukavana lämmikkeenä päässä ja jaloille lämpöä luo villasukat. Lämmintä ruokaa ja lämmintä mieltä mikä voisi olla parempaa? Vielä teekupponen kaverina ja katsella auringonpaistetta!


Minulle joulu on lämpöä, sauna, kynttilöitä, naurua, yhdessäoloa ja -tekoa. 
Joulu on lämpimiä halauksia, lämmintä glögiä, lämmintä hihitystä. Lämmintä yhteishenkeä, neuleita. Lämmintä punaista, lämpimiä hymyjä, kauniin lämmintä pakkastalvea. Lumi on peitteenä ja jäljet nauhoina kulkee, pimeys ympäriltä kaiken hälyn sulkee.

Joulu on lämmin.

Joten on hyvä osata lämmitellä. Jalat patteria vasten oli lapsuuden palelevien varpaiden ja sormien paras lämmittely keino. Lämmin vastapaistettu ruisleipä jonka päälle voita se on todella hyvää, samaan voi laskea kaiken juuri uunista otetun ruuan, joka on höyryävän kuumaa, eikä sitä malttaisi jäähdyttää!
Se on syötävä heti!

Kuumaa löylyä ja lumikylpyjä, saunasta toisinaan eksyy testaamaan omaa kanttiaan lumikylpyyn. Siinä on kylmän ja kuuman lämpöshokkihoitoa kerrakseen. Toisaalta se on hyvinkin nautittava kokemus, vaikka se tuntuu alkuun todella karmivan kylmälle. Niin se fiilis kun lumessa pyörii, kiljuen ja vauhdilla saunaan takaisin palaten on fiilis todella energinen.  Lapsena astetta kovempi haaste oli umpihankijuoksu talonympäri ja saunaan, siinä juoksussa välillä tuli kaaduttua/yllätyttyä lumikinoksen korkeutta kun olikin tuiskuttanut kunnolla dyynejä. Mietin onko sama juttu avanto uimareilla? Se näyttää hurjan kylmältä! Ellei ole niin kylmän ystävä että eksyisi ulos asti voi kerätä kylpyvatiin lunta ja saunassa tehdä niistä lumipalloja joilla sivelee itseään käsistä, kasvoista, mistä haluaa, uskaltaa ja kärsii! Kainalo on paha!

Joulu ei ole joulu ellei ole kylmää ja lämmintä! Lunta ulkona ja lämmintä sisällä!
Millaista lämpöä tänään näit?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti