tiistai 6. joulukuuta 2016

2016 Joulukalenteri 6


Tänään jälleen itsenäisyyspäivä ja käsittelen sitä lapsenmielisyyteen liittyen.

Kuinka usein näkee lapsia aikuisten nahoissa?
Kuinka aikuiset toisinaan ovat lastentasolla tiedostetusti/tietämättään!
Tästä fiksu esimerkki käytöksestä, vanhemmat ovat niitä jotka kieltävät ja määräävät lapsia kotona niin paljon ettei se tunnu siltä että saisi olla itsenäinen. Ja valita itse sen mitä tahtoo. Aikuiset lapset eivät tunnu kieltävän itseltään mitään ja tästä käytöksestä johtuen, kun kukaan ei puutu käytökseen saa tapahtua kaikenlaista. 
Tulee syötyä liikaa herkkuja, oltua liikaa koneella ja valvottua myöhään. Vain siksi että itse saa määrätä! Ei osaa olla itselleen vanhempi. Määrätä itseään niin että lopettaa oloa huonontavan toiminnan.

Millaisiin asioihin pitää puuttua? Kiusaamiseen, myöhästelyyn, pinnaamiseen, varastamiseen jne. Kuka on se joka puuttuu aikuisten maailmassa näihin? Poliisi, ei ole aina paikalla kun tarvitsisi ja kuka poliiseja valvoo että he toimivat oikein? 
Vastaan että asioihin saa puuttua toiset aikuiset, sekä lapset. Mitä useampi valvoo ja keskeyttää vuorollaan huonon käytöksen niin, eikö silloin huonokäytös loppuisi tai ainakin vähenisi. Tehdä tietoiseksi että vääryyksistä rangaistaan ja niistä koituu seuraamuksia.  Se ettei ymmärrä rajoja hyvän- ja huononkäytöksen välillä on suurin epäkohta. Ja tuota epäkohtaa ruokkii tietämättömyys\epätietoisuus. 

Siksi olisi myös hyvä selittää miksi jotain ei tehdä ja miksi jotain tehdään, perustelut.

Ymmärrän kyllä että kinastelu lasten välillä on toisinaan hyväksikin, sillä olen lukenut Terri Apterin kirjaa Sisarsolmu. Ja kuinka empatia toimii lasten välillä jotka vihaavat ja rakastavat toisiaan. Ovat erillisiä ja silti samanlaisiakin...

Mikä itsenäistää ihmisen, mikä koko kansakunnan? 
Ovatko toisiaan vastaan taistelevat kansat niin samanlaisia että yrittävät olla erillaisia ja taistelevat toisiaan vastaan. Niin pitkään kunnes itsenäisyys hyväksytään? Rauhasolmitaan. Kuinka kansalaiset voivat olla kansansa vanhempia? Ja puuttua epäkohtiin!

Olkaa itsenäisiä! Ja pitäkää yllä rauhaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti