maanantai 12. joulukuuta 2016

2016 Joulukalenteri 12

Maanantai mahdollisuuksia täynnä! Joulu on täynnä valoa.  Sytytä tänään kynttilä/kynttiöitä ja nauti valosta pimeässä ympäristössä. Paljon tunnelmallisempaa kuin sähkövalo. Ja kun on ulkoilija tyyppiä niin voi käydä nuotion pystytyksessä ja pistää iltaruuan nuotiolla ja kaveriksi kuumaa kaakaota!

Itselläni on lapsuudesta muisto nuotiolta, lumessa telmimisestä ja kuuman kaakaon juomisesta pakkassäässä, jossa tähdet loistivat taivaalla. Nyt on ollut kivasti kuutamo öitä ja ulkona on nähnyt yhtähyvin kuin päivällä. Tähän pitää kommentoida en omista silmälaseja. Ja yöllä on tunnelmallisempaa kävellä. Ja siksi talvi on hyvää aikaa tunnelmoida kun pimeys tulee niin aikaisin.

Pimeyden tunnelma on pehmeämpi, lempeämpi. Ja tulessa on valon pehmeyttä ja elävyyttä. Monet sanovat kuun valon olevan kylmää, ehkä se ei lämmitä kuten aurinko, onhan se vain auringon heijastus. Se ei satu silmiin kun sitä katselee, siinä on utuista hohtoa, joka lempeydellään kuiskailee yötaivaalta. Joten heijastus luo talveen valoa toisinaan pitemmäksi aikaa kuin päivä.

Pilvet ovat edessä, siksi onkin ne kynttilät yms. Pystymme sytyttämään itse valoa kun sitä tarvitsemme! Onko valolla merkitystä? Kyllä ! Millaisia jouluvaloja sinä katselet?
Talvella on kaunista kävellä juuri siksi että lumi heijastaa valoja! Katujen valojen nauhat, puihin kierretyt valosarjat. Ihanaa on silmän seurata valonleikkiä satavissa lumihiutaleissa, kun aurinko on ylhäällä ja tähtipölyä leijailee alasmaahan. Katseen seuratessa kuurautuneiden oksien kaarien muotoja, kuinka jäästä on piirtynyt kimmeltäviä kukkasia ikkunalaseihin ja pintoihin.

Ja kylmyydestään huolimatta lumi ja jää ovat lämmittäviä valontuojia. Lumi laskee harsonsa maan ylle ja suojaa nukkuvaa maata, säilyttää lämpöä.

Valolla on monta hyvää ja kaunista tapaa ilmestyä, onnentunteena koko kehossa, ei mitään huolia vain elämä tässä ja nyt. Hymynä toisen kasvoilla, onnistumisen tunteena. Kauniina sanoina, jotka koskettavat sisimpämme herkkyyttä ja muuttavat meitä, kasvattavat meistä parempia ihmisiä.

Millaiseen valoon sinä tänään sukellat? Millainen valomielessäsi, elossasi!
Maanantai on mahdollisuuksia täynnä! Tartu niihin ja loista valona! Sillä et voi koskaan tietää oletko sinä se jonka valo loistaa kirkkaimpana! Oletko sinä joka kasvattaa muita! Mieti sitä kuinka valo jota loistat kimmel tää muista takaisin, kuin tsiljoonat lumihiutaleet, heijastus!

Valoisaa päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti