torstai 3. joulukuuta 2015

3/24

Onko kolmannessa hieman noita-akkaa,
sillon ei tarvita hiuslakkaa,
ehkä hieman saksikäsi Edwardia,
hulluutta tai kinuskia.
Sillä kolmas keittelee liemiä somia,
kun tahtoo toisen itselleen omia.
Kieppuu hän lailla pyörän kolmannen
vie katseet ja toisilta maineen,
sekä toisilta rahatkin.

Kuka kolmas on? Kuka tietää sen?
Ehkä neljäs? Hänt paljasta vielä en
sillä Noidat heittää kaiken päälaelleen,
kieputtaen, kieputtaen, kaikenlaista kertoen.
Noita vaiko velho sittenkin?
Taikoa osaa tietenkin,
mutta mitä on taika tuo
jota kolmas mukanaan peliin luo?

Kenelle heitin mustat sukkani nuo?
Oliko se teevee, kun en saanut sulta huomioo?
Tietokone vaiko pleikka, jolloin harrastit oikeet kuolioo.
Vai oliko se perheen pienimmäinen
ja vastaukses mulle oli niin jäinen.
Nytpä jäädä miettimään tätä,
Ettei vaan toinen toisen takia toista jätä.







Millainen noita on kyseessä? Ensimmäinen noita oli muumien noita-akka, kiehtova ja samalla pelottavakin.
Roolileikin noitaa, jotta sain lentää luudalla (oksan karahka) ja se oli hauskaa... lehmien seassa kesäpäivinä. Ja mielikuvitus pata oli isojen kivien välissä johon kerättiin heiniä yrtteinä (taisivat olla pääasiassa maitohorsmia).

Minusta on aina ollut kiva tietää asioita ja kun jonkun osaa tehdä vallan mainiosti ja nopsaan on oikea velho! Seuraava noita-akkani taisi olla lumikin paha äitipuoli, myrkyillään hän muutti itsensä rumaksi. Miksi noidat hamuaisivat kostoa? Miksi muuttaa itsensä rumaksi jos tahtoi olla kaunein? Minun logiikkani ei tässä ihan pelittänyt mutta kuka tietää mustasukkaisen vihasta? Kateellisista? Mitä he tahtovat ja miksi?

Noidat lumoaa, tekee taikoja, langettavat kirouksia.
Millainen on noiduttu ihminen? Sillä noita on ihminen
Millä hänen sanoillaan on voima vaikuttaa toiseen niin syvästi. Vai ottaako kuulija sanat vastaan ja uskoo ne todeksi koska pelkää kirousta, joka voi langeta hänen päälleen ellei hän usko ?

Disneyn muissakin saduissa löytyi noitia ja patoja. Sitten tuli Harry Potter tuo orpo velho. Luulen että orpoihin samaistutaan siksi että kun meistä ihmisistä suurin osa on katkaissut napanuoransa tarvitsemisen suhteen isäänsä ja äitiinsä... voisi sanoa itsensä jääneen yksin. Ja orvot ovat yksin ja näin opettavat itsenäisyyttä, toisinaan kantapään kautta mutta silti. Varttua ottamaan vastuu itsestään.

Kiroukset joko pahentavat tai parantavat, millaisia kirouksia, sanoja suustasi ilmoille lasket? Mikä on sanojen tarkoitus?

Kolmannesta pyörästä sen verran että kolmantenakaan ei ole niin kiva olla, sillä on sitä toista vailla, eikä tahdo toista varastaa. Se on lähellä olevan ulkopuolinen olo? Kateellisuus siitä ettei minulla ole sitä mitä noilla kahdella on. Vain tyhjä paikka vieressä? Koska kolmen kesken huomio ei ikinä jakaannu tasan. Kolmantena tuntuu vain roikkuvan mukana koska on pakko. Yksin on kivempaa olla, kuin raahautuva kolmas pyörä. Tai olla yksin se johtava pyörä kuin kolmipyöräisessä konsanaan. Kolmesta yksi on aina yksin, mutta kuka se on riippuu miltä suunnalta katsotaan. Joten tuota tyhjiötä täyttämään jäädään odottamaan neljättä jäynää?

Noita-Pauli Hanhiniemi

Noitarummut- Seireeni

Wizard

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti