lauantai 19. joulukuuta 2015

19

Hienoa paivaa mina teille toivotan, silla sanoin maksavani viuluilla. Sekaan kyllä mahtui hieman euroviisujakin. Mina kuuntelen niita.
Tahdoin kuunnella hieman sellojakin, pakko myontaa.

Mita euroviisut ovat? Jos me oltaisiin laulukilpailussa niin eikos meidan kaikkien pitaisi laulaa samoja lauluja? Tietylla sävel tasolla? Niin voitaisiin sanoa kuka on paras? Euroviisuissa etsitaan mielestani parasta ajatusta ja tai lavashowta, jonka melodia, jaa paahan soimaan. Mika on parasta musiikkia? Aivan erilainen kuin toiset vai sekö, joka kiteyttaa vuoden ajatukset parhaiten. Minusta kilpailu on siina mielessa hyva, koska se tuo toisia maita lahemmas toisiaan ja saa ihmiset kuuntelemaan toisiaan yli kulttuuriensa rajojen.
Ja suurelta osin laulut käsittelevät elämää, rakkautta yms. jota kaikissa maissa on, vaikkei siltä tuntuisikaan.

Olemme jokainen sekoittunutta kansaa sukujuurissamme, rakkautta on aina ylitse kulttuurien rajojen, kuntien rajojen, kylien rajojen, maiden rajojen...mitä rajoja meillä on? Miksi? Siksiko kun itse emme osaa vai siksiko kun toiset eivat osaa? Taas paasemme kysymykseen kuinka voimme oppia tai kuinka voimme opettaa uusia tapoja seuraaville. Onko viha ja koko aikainen rajoitus hyvaksi vai voisimmeko ystavystya ja oppia uusia tapoja? Minkalaisessa mielentilassa opitaan?  Mika on hyodyllista oppia? Miten tehda kaikkien oloa paremmaksi?  Kysymys miten saada rauhoitettua kiihtyneet tai ohjattua energia hyodylliseen tyohon. Silla tekemattömyys aiheuttaa turhautumista ja turhautuminen vihaa. Ja viha on sokea kaikille ja kaikelle.
Kuinka siis annamme/ohjaamme töita heille, jotka eivat tieda mita voivat tehda? Tai itse eivat sita keksi. Mita he tahtovat tehda? Mita sina tahdot tehda?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti