perjantai 22. heinäkuuta 2016

Mitä kaunista sanoin toiselle 19/30 Mitä on olla nainen?

Mitä on olla nainen?
Viinirypäleet teki näistä kengistä herkulliset?
Tekeekö hame naisen tai housut miehen? Ei! Korut ja meikki eivät tee naista eivät vaikka kuinka niitä ylleen laittaisi eivät vaatteetkaan. Ne kaikki ovat vain sukupuoliroolitettuja esineitä ympäristössä, jossa ne ovat jonkun/ jonkun ryhmän hyväksymiä tai kieltämiä normeja. Miesten hameista skottien kiltit ovat oikein hyvä esimerkki. Ja olen iloinen että naiset käyttävät housuja!
On siis kansallisia eroja siitä mikä on hyväksyttävää pitää yllä ja tulla näin kohdelluksi naisena tai miehenä pelkän vaatekuoren säännöstön mukaan, jotka ovat vain jonkun suunta viivoja sille mitä yllensä saisi laittaa. Olkaa villeja sillä valinnan mahdollisuuksia on rajattomasti!

Edelleen mitä on olla nainen? Onko naisena oleminen asenne jolla kohtaamme maailmaa? Naiselle kun annetaan niin paljon vaatimuksia ulkoapäin, näytä kauniilta (mitä kauneus on jos sitä ei määritellä?) Ja naisille myydään aivan älyttömiäkin asioita että he näyttäisivät kauniilta. Tuotemyynnin oravanpyörä: käytä tätä ja tätä ja tätä....niin olet kaunis ja se oli vasta mainostajat! Sitten vertaillaan läskin määrää ( vaihdetaan vinkkejä kuinka sitä voisi poistaa), lihasta (minulla on paremmat vatsalihakset kuin miehillä), meikkiä( oletpa kaunis mutta mille sinä näytät tuon meikin alla ihan oikeasti?), kynsiä, kampausta..... Vertailu kilpailut jolloin ei olla tyytyväisiä edelleenkään siihen miltä näytetään.

Sitten päästään käytöskouluun:
Ole kohtelias, käyttäydy, kyllähän sinun pitäisi tietää! Ole siisti, sinun pitää olla paikalla ja auttaa asioissa...Naisia ohjeistetaan ihan älyttömästi ulkoapäin, muttei selitetä miksi.  Miksi tämän merkin kynsilakka muka näyttää paremmalta minulla kuin tuon toisen? Onko kyse vain asiakaskilpailusta? Miksi minun pitää olla paikalla ja auttaa sinua? Naisia sitten syyllistetään siitä kun sanookin ei eikä tule paikalle. Kun avunpyytäjä itse ei selitä miksi tahtoo juuri tämän henkilön apua? Miksi naisten pitäisikään myöntyä kaikkeen? Ei todellakaan! Oman pään käyttö ja ajattelu on vähintään suositeltavaa ja itseltään vaadittavaa! Koska jos myöntyy kaikkeen on vain heittopussi jota kaikki voivat käyttää hyväkseen. Jospa minä loukkaan häntä kun sanon ei, mutta jos ei sano ei loukkaa itseään, ei koe itseään arvokkaaksi, ei kunnioita itseään ja arvojaan, ei ajattele. Eikä siis ihme kun kaiken tälläisen höykytyksen alla tulee huonoitsetunto, itsesääli, itsensä vähätteleminen ja lopulta itku. Ollaan pohjalla!


 Ja sitten tunne-elämässä ylöspäin. Aloitetaan hyväksymällä itsensä ja se että saa olla hieman itsekäskin!
Aloitetaan katsomalla peiliin ja sanomalla olen kaunis kaikesta omassa kehossa, josta koetaan huonoa omaatuntoa. Hymyillään itselle ja sanotaan minä hyväksyn sinut sellaisena kuin olet! Jos sinulla on tavoite olla esimerkiksi laihempi etkä ole onnistunut niin hyväksy se että jotain ruokailussa ja liikunnassa on muutettava! Hyväksy että sinun pitää kokeilla ja muuttua! Vaikka se tuntuisikin vaikealta. Sinun pitää oikeasti tietää mitä haluat että voit mennä sitä kohti! Vaadi itseltäsi että tulet opetetuksi tekemään niitä asioita mitä et vielä osaa ja kokeile rohkeasti sillä mitä enemmän olet harrastanut/ tehnyt jotain sitä taitavammaksi olet tullut! Siitä mitä olit!
Voit myös todeta peilin edessä sen totuuden että olet rakastettava juuri noin! Kaikessa tuossa mikä kehosi on ja se että jos se sisältää läskiäkin ei ole mitään pahaa, sillä lainatakseni Ali Ben Bensaa että ''Läskissä on ytyä!'' Ja minä olen vahva ja luotan itseeni vaikka muut sanoisivatkin mitävaan! Sillä minä pidän muodoistani ja hyväksyn ne, enkä ole mikään uhri. Olen tälläinen koska rakastan olla minä!

Mutta koemmeko siis naisena edelleen opettamattomuutta ja näin syrjintää ettemme ole tasa-arvoisia oppimaan yhtälaisesti asioita kuin miehet vai opimmeko vain eriasioita? Mikä on naisten maailman ja mikä on miesten maailman vaatimukset? Tai entä silloin kun naiset ovat miesvaltaisella alalla tai mies naisvaltaisella?

Mitä naiset vaativat toisilta naisilta? Entä miehet toisilta miehiltä? Mitä miehet vaativat naisilta ja mitä naiset vaativat miehiltä? Riitänkö naisena itselleni? Tai mieslukijat miehinä itselleen? Herää vain entistä enemmän kysymyksiä...

Kauneus tulee sisältäpäin hyväksyä itsensä sellaisena kuin on ja opetella löytämään itselleen sopivat asiat. Itselleen kauniit ja hyvät ja sopivat. Kuten minusta nämä kengät oli kauniit väriltään, sekä muodoltaan myös jalalleni sopivat koosta siro 40 ettei hankaa. Pohjassa oli pito kunnossa, semmoiset nihkeät jotta pitää liukkaallakin. Ja kun nämä oli kunnossa niin testasin miltä tuntuu kävellä ja nämähän tuntui ja rupesin sitten lukemaan mitkä kengät nämä on? 
Paljasjalkakengät eikä ihmekkään siis että omiin jalkoihin tuntui hyvälle, sillä rakastan kävellä paljainjaloin! 

Minulla on vaatimustaso, joka mielestäni jokaisella itseään kunnioittavalla naisella pitäisi olla vaatimustaso omiin asioihinsa. 

Kengille: Silmää miellyttävä muoto ja väri ja tuntuu käytössä hyvältä, ei hierrä tai hankaa, varpaat oikeassa asennossa. Sopivat!
Sovitin tänään 15 kengät, jotta löytäisin ne oikeat
Itseasiassa löysin kengät katselemalla miellyttävimmän värin ja kokeilemalla niitä ensimmäisenä jalkaan ja loput 14 kengät kokeilin vain omaksi huviksi. Joten naiset luottakaa omaan vaistoonne mikä tuntuu hyvältä!

Naiseus on voimaa olla oma itsensä! Ja määritellä omat vaatimustasot joiden pohjalta tekee asioita.

Minulle naiset ovat vahvoja, voimakkaita ja sinnikkäitä! Samalla myös herkän aistikkaita ja tilannetajuisia, tunnollisia ja tahdikkaita, sekä suuri mysteeri edelleenkin siitä mitä naiset ovat! Vaikka olen itsekkin nainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti