keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Mitä kaunista sanoin toiselle 11/30 minun on nälkä

Mikä nälässä on kaunista? Antaudumme silloin palveltaviksi tai metsästämme ruokaa.  Antautua nauttimaan ateriasta, jonka eteen joku on aikaansa uhrannut.  Ruuan tekeminen on rakkauden osoitus ja sitä nauttijan kannattaa olla kiitollinen.
Itselleen tehty ruoka on rakkautta itseä kohtaan, joten millaisella ruualla rakastat itseäsi? Antautua kirjoille kun on tiedon- ja hengennälkä. Mihin nälkään sinä syöt minkä eteen sinä painat pääsi? Kenen palveltava sinä olet?

Mitä metsästätkään? Saiko sorsan? Osaatko valmistaa siitä maittavan aterian? Saitko jäniksen osaatko valmistaa siitä ateriaa? Onko sinulla suunnitelma miksi metsästät rahaasi? Osaatko saada rahalla maittavan aterian? Jokainen ruokalaji on harha-ammuntaa kunnes tietää miltä ne maistuvat. Jokainen ruoka-aine on harha-ammuntaa kunnes osaat erottaa ne toisistaan, mauistaan. Jokaisen aineen käyttökelpoisuus on harha-ammuntaa kunnes tiedät mikä on kunkin ruoka-aineen käyttökelpoisuus aste. Jokainen ruoka on yksitoikkoista yksinään ja kaipaat monipuolisuutta joten lisää ruoka-aineiden määrää.

Jos sinun on yksitoikkoista olla yksin hankkiudu jonkun seuraan.
Onko seurassasi itkettävä sipuli tai tulinen chili? Mieto maito? Saatko sinä hänet happanemaan? Mikä sinä olet? Hapan mielinen juuri nyt? Miksi? Mikä neutralisoisi sinut vai onko happamuudestasi sinulle hyötyä?  Mitä valmistat?


Mitä ruokalajia tavoittelemme hengen nälkään? Rakkauden nälkään? Kosketuksen nälkään? Elämän nälkään? Mikä saa aikaan energiaa? Sellaista että jaksat mennä eteenpäin? Mikä on juuri sinulle tavoiteltava asia? Mihin sinulla on kaikista eniten nälkä, mikä sinusta on tulossa?

Oletko helposti sulatettava? Mikä tekee sinusta niin erikoisen? Vai oletko perusviljaa? Sinäkin saatat olla allergisoiva ja aiheuttaa toisissa reaktioita. Oletko iloa täynnä oleva peruna ja läsnäolosi jälkeen he tuntevat pian uudestaa tarvitsevansa lisää iloa. Oletko hitaasti sulavaa lihaa, jota joutuu pitkäänkin pureskelemaan, vai oletko pitkään haudutettua ja olet suussasulavaa? Oletko raikas omena? Kirpeä sitruuna? Millainen ilosi on? Pillillä puhaltava kupliva maitokaakao? Lempeän makea päärynä? Kitkerä kaksimielinen kahvi? Millain vihasi on, tulinen chilikastike? Karvoillaan kutittava kiivi?? Vai turkinpippuri makeinen? Onko sinussa jälkimakuja? Onko ne omiasi vai kenestä ne ovat tarttuneet?

Kuka minua palvelee? Valikoimmeko meitä palvelevat ihmiset? Vai mikä houkutteli meidät heidän luokseen? Halpa tarjous? On meistä itsestämme kiinni mitä me syömme? Mitä valisemme ostoskoriimme oppia tuntemaan, valmistamaan? Mitä meille tarjoillaan? Kaikkea kun ei tarvitse aina maistaa?

Millaista mielen ruokavaliota noudatat, millä ajatuksiasi lihotat tai laihdutat? Millainen on lihaksikas ajatus? Voiko aivojaan bodata? Kuinka aivoilla nostetaan kuormia? Mistä tunnistaa voimakkaat aivosolut?
Millaisen treeni- ja ruokavalion aivot tarvitsevat kehittyäkseen?

Minulla on nälkä nähdä mihin pystyn, jokin silti pidättelee minua? Mikä estää minua syömästä? Anteeksi olenko kylläinen? Vai näännynkö nälkään kun ei ole syötävää? Vai onko se tämä tasainen turtumus, ettei ole nälkä muttei ole kylläinenkään. Puolitiessä vastassa? Syödäkkö lisää vai nälkiintyä?

Miksi lopettaa syöminen kesken ettei tule ähky ja kyllästyminen? Joskushan tarvitsemme äärimmäisyyksiä herättämään turtuneita aistejamme? Nälästä kylläiyyteen, kylläisyydestä nälkään. Entä kun elää äärimmäisyydessä? Milloin olisi hyvä olla? tuon aaltoliikkeen keskelläkö?


Olenko tänään poreileva energia juoma? Vai väsynyt aivobodari, joka kaipaa palautusta. Nyt aijon pitää ruokalevon ja nukahtaa hetkeksi. Kiitos ruuasta!
Ainiin kaikkien palvelevien kauppiaidenkin on syötävä, kenen kanssa sinä leipäsi siis jaat? Mitä siitä vastineeksi saat? Tänään elämä on ruokailua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti