perjantai 15. heinäkuuta 2016

Mitä kaunista sanoin toiselle 15/30 Sinulle




Sinulle!  Voimme antaa toisille oman tyylimme, kunnioituksen pukeutumalla hyvin. Mutta mitä on hyvä tyyli? Mikä on sinun tyylisi? Sekö että ilmentää itseään sellaisena kuin on? Vai ilmentää itseään apukeinoin sen näköisenä kuin kokee olevansa? Vaiko vain että kokeilee erilaisuuksia? Mikä tuntuu omalta? Mikä tuo itseä esiin?

Sinua varten pukeudun näin? Sinuako? Itseäni vartenhan minä pukeudun? Pukeutumalla ilmennän itseäni sinulle ja samalla itselleni.. onko siis väliä millä verhoaa itsensä?
Mitä tahdon ilmaista? Tyyliä, rikkautta, itsevarmuutta, miehisyyttä, naiseutta, herkkyyttä, voimaa, kepeyttä, ryhtiä, suoruutta, pelkistettyä, mahtipontista, viettelevää, harteikasta.....? Mitä tahdonkaan vaatteillani korostaa? Vai peitänkö itseni vaatteisiin ettei kukaan nää minua? Häpeänkö kehoani ja itseäni niin paljon etten tahdo kenenkään näkevän kuka olen? Mikä haavoittava tarina sinulla on juuri tuolle kohdalle jonka tahdot piilottaa? Mikä juuri tuossa on niin vaikeaa hyväksyä? Miksi tahdot paljastaa kaiken? Eikö sinussa saa olla yhtään arvoitusta silmille? Mikä sinussa vangitsee toisen katseen? Miksi tarjoaisit kaiken kerralla?


Kannatko vaatteitasi ylväänä, kunnioitatko vaatteitasi? Nehän tekevät sinusta sinut? Millaisiksi koet vaatteesi?
Ilmentävätkö vaatteesi sielusi väriä? Muotoja joista pidät vai muotoja joita vartalosi pakottaa käyttämään? Pakottaako? Istuvatko vaatteet yllesi? Ovatko ne sinun toinen ihosi? Mitä tahdot ilmaista sillä että sinulla on liian pieni paita päällä? Sitäkö ettet hyväksy että olet kasvanut ulos siitä, etkö nää kehosi muutoksia? Vai laitoitko sen pilaillaksesi vähän? Entä kun pukeudut sinulle ylisuureen telttaan? Koetko olevasi niin jättimäinen, niin sanotusti feikki lihava ettet mahtuisi sopivimpiin vaatteisiin? Vai johtuuko se siitä että seuraat muotia? Tai rakastat jotain tyylisuuntausta? Vai jämähtänyt aikakauteen?





Onko vaatteissasi kulttuuri jonka historiaa kuvastat? Kannatko kansan pukua ylpeänä syntyperäsi tähden? Onko vaatteissasi Uskomuksia, joita tahdot jatkaa? Mitä uskomuksia vaatteesi kuvastavat? Onko kaulaasi sidottu rusetti vai kravatti, huivi? Mitä huivisi edustaa? Symboliikka jota kannat mukanasi? Mitä se kertoo sinulle? Sinusta? Edustatko juuri tuota symboliikkaa?  Mitä merkitystä sinä palvot? Sillä vaikka kuinka kantaisin teräsmiehen merkkiä se ei tee minusta teräsmiestä?
Mitä se minusta kertoo? Yhdistättekö minut? Sarjakuviin, elokuviin, Clark Kenttiin, kryptoniittiin? Voimaan, yli inhimillisyyteen? Minä samaistuin S kirjaimeen alkaahan nimeni S:llä. Onko minulla super olo tuo paita päällä? Käytän sitä pää asiassa yöpaitana, ehkä unissani olen super?

Kun kannan jotain merkkiä olen samalla mainos, joten ketä mainostan? Ja miksi? Mainostan Hard Rock Cafea Lissabonin kahvilaa itseasiassa! Ostin sen matkamuistoksi, mikä siis teki tästä tuotteesta niin hyvän että mainostan Hard Rock Cafea? Näyttää siis siltä että minä olen maksanut siitä että saan mainostaa kyseistä kahvilaa? Eikös tämä ole kaikissa fanituotteissa nähtävissä? Mutta mikä tekee minusta minut? Ne vaatteetko joita käytän? Kyllä vaatteilla on suuri osa näytelmässä, hyväksytäänkö sinut? Käyttäydytkö oikein? Pukeuduitko oikealla tavalla?
Onko tyylikästä olla kävelevä mainostaulu? Mutta on toisaalta tyylikästä kävellä vaatteissa jonka kaikki tunnistavat laatumerkiksi. Chanel...
Mutta onko sekään tyyliä jos se ei sovi omalle vartalolle alkuunkaan? Minun mielestäni ei. Minulle tyyli tarkoittaa istuvia asu kokonaisuuksia, jotka tuo kantajansa kauneutta esiin. Oma tyylini vielä hakee muotoaan enkä todellakaan aina mieti mitä laitan päälle, kunhan on jotain. Mutta olen innostunut tekemään itselleni omaan tyyliin sopivaa vaatekaappia ja väri sävyjen harmonisointia, jotta vaatekaappini olisi yhtenäinen. Tämä siksi että löytäisin kaapistani helposti kokonaisuuksia ettei aina tarvitsisi kysellä: Onko tarpeeksi hyvät vaatteet? Näyttääkö hyvältä?

Tyyli on minulle harmoniaa, yhtenäistä, toisiinsa sopivaa, ripaus rikkautta, yksinkertaisuutta, keikarointia.



Minä puen kulmakarvani kynällä kasvoihin kun omani ovat niin olemattoman näkymättömät. Puemme kasvot meikin alle peittääksemme punaisuutta, epätasaisuutta, ollaksemme tasaisia, kiiltämättömiä, jotta mitä? Mitä tällä verhoamisella vakuutamme itsellemme? Miksi teemme jotain tyylin tähden? Leikkaamme, maalaamme, kidutamme, saamme rakkoja, hiertymiä... ollaksemme tyylikkäitä? Sellaista mitä toisetkin on... onko esimerkki viisas? Omien aivojen käyttö tyylin itselleen luomiseksi on sallittavaa! Viekö sinua eteenpäin halu miellyttää silmää ja kärsiä vai mukavuuden halu käyttää sellaista, joka ei käyttämisellä kiduta...


Millaisia tarinoita on nahkamme alla? Nahkamme päällä? Kuka luo tyylimme? Kuinka muokkaudumme tarinoiden mukana uusiin tyyleihin? Ilmentääkö tyylisi seksuaalista suuntautumista? Oloasi, harrastustasi? Työtäsi, onko vaatteet ja tyylisi sinun haarniskasi? Uniformusi?

Millaiseen tunteen tyyliin pukeudumme? Onko kasvoni iloiset ja ylläni pastellit, silti sisälläni on surupuku, joka on musta vai onko tyyli sittenkin vain elämän kangastusta?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti