sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Mietelauseita ajankuluksi

Harjoita päivittäin mieltäsi ja kehoasi,
käytä näin itsekuriasi, jotta keskität työskentelysi
yhteen asiaan kerrallaan!
Sinä päätät kuinka paljon
tai kuinka monta asiaa teetkään päivässä!

Itsensä johtamisesta ajatelma: Sillä ellemme päätä mitä teemme kohdistetusti, niin silloin kuljemme päättömästi tietämättä edes mitä etsimme tai teemme.  Vailla itsekuria huomaamme päivän kuluneen jälleen niin ettemme ole tehneet mitään sen eteen mikä hyödyttäisi, mistä olisi iloa. Mikä edes vähän haastaisi elämässä. 

Vapaa käynnillä menon aivolamaannus, jossa ei mieti mitään. Pitemmän päälle tälläinen aivokooma ei tee hyvää. Silloin itse ei ohjaa itseään. Miten tämä eroaa tilasta, tyhjentää mieli? Aivokooman aikana yleensä tehdään eikä ajatella ja kun ajatellaan niin se on jotain muuta kuin mitä tehdään. mielentyhjennys on tietoista hiljentymistä ja ajatuksien tulvan poistamista. Itsekuri on tietyn asian pohtimista erisuunnilta, syvää harjoitusta tehdä tarvittava.  Kehon ja mielen yhteistyön tulos, joka keskittyy yhteen asiaan, sillä pystymme mielessämme käsittelemään vain yhtä asiaa kerrallaan. Asia joka luo uusia mielikuvia yhteyteensä, joihin mielemme kulkee. Niin karkaamme yleensä asiasta. Kuinka harjoitan mieleni ja kehoni ajattelemaan samaa asiaa? Siihen tarvitaankin jo itsekuria! 

Miksi päivittäin? Eikö ajattelu paranekkin toistolla, eikö lihakset saakkin voimaa toistolla? Ja se miten paljon teet riippuu sinusta pidätkö lepopäivää treenissäsi, jotta lihakset kasvaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti