perjantai 17. maaliskuuta 2017

Mietelause 5

Tullakseen joksikin on tehtävä jotain!

Tullakseen rohkeaksi on tehtävä asioita jotka pelottavat. Tullakseen paikkaan jossa hallitsee jotain on täytynyt tehdä jonkinlaista työtä sen eteen. Tullakseen urheilijaksi on urheiltava, tullakseen kokiksi on kokattava, tullakseen laulajaksi on laulettava. Tullakseen kirjoittajaksi on kirjoitettava. Tullakseen joksikin täytyy ensin ymmärtää tarpeensa oppia ja harjoitella asioita, joita tarvitaan tavoitteeseen pääsyyn!

Mille mielikuvalle sinä työskentelet? Teetkö tarpeellista vai tarpeetonta asiaa poistaaksesi ongelman??  Etenetkö siis vai pysytkö paikallasi? Menetkö kohti tavoitetta? Kerro mitä havaintoja olet huomannut, työskentelystä ja toteutuksesta, valinnoistasi? Minkä kanssa sinä painit?

Pystymme kertomaan havainnoistamme, teoistamme, ajatuksistamme, tuntemuksistamme, siitä mitä hallitsemme eli itselle rakkaan asian osaamistasosta.

Ollakseen jotain tarvitsee vain olla, mutta tullakseen joksikin on jo tehtävä ja osattava jotain. Annamme arvoja osaamistasojen mukaan vaikkemme olekkaan nuo arvot tai osaamiset! Olen olemassa tässä kehossa ja kuinka käytän tätä kehoa on itsestä kiinni! Mitä enemmän osaan sitä paremmin pystyn huolehtimaan itsestäni ja toisista siksi opettelen asioita! Siksi tavoittelen tulla joksikin että osaan aina vain paremmin ja huomaan etten kehitä niitä asioita, joissa olen jo itselleni tarpeeksi hyvä! Tällä tasolla pärjään tällä taito määrällä!

Onkin kyse siitä pyrinkö seuraavalle tasolle, seuraavalle kehityksen tasolle? Missä haluan kehittyä, miten harjoittelen sitä, kuka opettaa minua, ketä otan kumppaneikseni niin kuin Eiichiro Odan One Piece sarjan Luffy jonka tavoite on olla merirosvojen kuningas. Sarjassa on hienosti näytetty se että kokki oppii kokeilta, kokkauksen salaisuuksia, miekkailua opitaan miekkailemalla vahvempia vastaan ja toisilta miekkailijoilta yms. Se on hienoa että Luffy kerää ympärilleen porukkaa, josta pitää ja joita hän tarvitsee, joihin hän luottaa, hieno sarja lukipa sitten mangana tai katsoo animena! Paljon huumoria ja erilaisia hahmoja niinkuin oikeassa elämässä ja mikä olikaan sinun tavoitteesi, mihin olet menossa seuraavaksi? Onko sinulla jo kumppanit joiden kanssa seikkailet omilla merilläsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti