lauantai 18. maaliskuuta 2017

Mietelause 6

Maailma on yhteinen kotimme

Millaista kotia olemme tekemässä? Onko koko maailmalla siivouspäivää?
Kuka saa johtaa tai harjoitella johtamista? Ovatko lapset omissa leikeissään ja aikuiset omissaan? Millainen perhemalli on koko maailman katsomuksena?
Miksi ajattelet näin? Siksikö kun oma perheesi on tälläinen?  Katso mitä koti ja perhe tarkkoittavat ympäri maailman. Saatamme yllättyä siitä monipuolisuudesta ja vaihtelujen määrästä, epäoikeudenmukaisuudesta, outoudesta, siitä mikä on kaikkia ihmisiä eteenpäin ajava päämäärä.

Mikä on maailman tärkein ymmärtää? että teemme yhteistyötä kaikki keskenämme vaikka olisimmekin muuten erilaisia. Jokaiselle on annettava omatilansa olla ja elää, yhdessä on meidän opittava toisiltamme!

Miksi rikkomme kotia löytääksemme rahaa? Miksi työnnämme vesijärjestelmään muovia, joka ei sinne kuulu? Miksi myrkytämme itseämme ja toisiamme näin yhteisessä kodissamme?

Miltä koti näyttää? Onko se avara ja tilava vai himohamstraajan perintö? Miten siivoaminen näkyy jäljiltämme? Ovatko paikat kunnossa kun lähdemme vai jätämmekö jälkeemme siivon? Onko kukaan opettanut siivoamaan!

Siirrämme tavaroita, piilotamme tavarat joita emme käytä ja ostamme jälleen lisää. Tavaran paljous jonka elinkaarta pitäisi tarkastella sen käytön loputtua onhan tämä helppo kierrättää? Kun ostamme jotain emme mieti sitä mitä tuotteelle käy kun emme enää käytäkkään sitä. Onko se ympäristö ystävällinen? Kuormittaako se kuinka paljon luontoa? Valmistus vaiheessa, kuljetus vaiheessa? Käyttö vaiheessa? Kierrätysvaiheessa? Uudelleen käyttö vaiheessa? Loppusijoitus paikassaan? Vai voiko sitä käyttää yhä uudelleen vaan koska sen voi aina kierrättää? Kuinka monetta kierrosta kirpparilta ostettu paita kulkee?
Millaista tavaroiden käyttöni on? Käytänkö ne alusta lopuun itse (kuinka nopeasti käytän tuotteita? Mikä on niiden elinkaari ennuste? Pitkä ikä vai lyhyt?) Vai onko tuote enemmän nappaa kiinni ja vapauta tyyppinen luomus?

Mikä on kiertävien tuotteiden käyttötarkoitus? Nykyään ostetaanko edes oikeaan tarpeeseen? Hinnalla pystymme hallitsemaan kulutusta. Joten mikä on maailman metsien hinta? Mikä on eläimien hinta? Mikä on ihmisen hinta? Kun ryöstämme toisiltamme elintilaa ja sodimme toisiamme vastaan, siinä ei ole mitään mieltä?! Kuka sanoo omistan tämän puun, omistan tämän talon! Omistan tämän veden? Omistan tämän ihmisen? Niin sanoo Itsekäs ihminen joka haluaa omia itselleen kaiken, hänellä on vielä ymmärrettävää että puut ovat puita ja tavallaan kaikkien puita. Ja ne tuottavat kaikille katselijoille iloa. Voit kaataa kaikkien rakastaman puun ja sinua vihataan siitä hyvästä! On eri asia kun opetamme toisia ja näytämme kuinka vaarallisesti nuo puut ovat lahonneet sisältään.  Entä veden omistus? Kuka omisti sen kaiken muovin joka lilluu meressä, kuka pissi muroihin? Tarvitsemme vettä puhtaana jätteestä, joten minkä takia sotkemme tarvitsemaamme emmekä siivoa jälkiämme? Siksikö ettei äiti ole sanonut mitään? Isä ei ole sanonut mitään? Olemmepa aika avuttomia vanhenemaan ja itsenäistymään kun ja jos emme osaa olla yhteistyössä maailmamme kanssa tai toisiemme. Lapsia vielä?

Olkaa esimerkkejä siivotkaa jäljet! Tuottakaa tuotteita jotka on luonnolle hyväksi ja helppo kierrättää! Valmistakaa tuotteita ja palveluita, joista voimme olla ylpeitä! Joilla on oikeaa terveys vaikutusta ihmisten elämään ja maailman elämään! Kohdatkaamme maailman haasteet yhdessä ja tehdään siitä parempi paikka elää meille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti