sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Mietelause 11

Kohde tähtäimessä kelin mukaan.

Talvella ideana on pysyä pystyssä jäätikällä joten tähtään askeleeni kiviin. Ja kesäisin haluan kävellä kivuttomasti paljain jaloin niin tähtään askeleeni kivien väliin.

Joten mikä on tavoiteesi ja mikä auttaa siihen?

Kukaan meistä ei mene vesisateessa ottamaan aurinkoa, lämmön sijaan, sillä tiedämme että saa vain vettä niskaan ja vilustuu. Joten onkin hyvä kysyä kuinka monelle kelille sinulla on asia tähtäimessä? Ja kuten metsästäjät metsästävät tiettyinä aikoina eri saaliseläimiä, niin on kaikilla eri tavoitteita, mutta onko ne säädetty oikein oikeaan säätilaan?


Mikä auttaa? Minua keskittymään paremmin?  Onko se hiljaisuus vai musiikki (minkä tempoinen musiikki)?
Testaa niin tiedät ja mieti millainen on mielentilasi, tunneskaalasi? Oletko rehkinyt kokopäivän melussa ja vahdissa? Toivotko rauhoittuvasi vaikka kirjoittamaan tarvitsetko täyden hiljaisuuden vai musiikin joka sulkee sinut omaan maailmaansa? Vai tarvitsetko ihmisiä ympärillesi? Mitä sinun on kirjoitettava?  Onko kyseessä komedia? Ansioluettelo vai biisi?

Monesti itse olen liiankin rauhallinen pelkässä hiljaisuudessa tai sitten vanhat ajatukset ponnahtavat pinnalle, niin itse käytän musiikkia itseni aktivoimiseen ja tietyn tunteen ja tason luomiseen.

Toisinaan kesäisin on ihanaa istua penkillä ja kirjoitella asioita ylös, katsellen turistien virtaa. Teen sitä löytääkseni uutta, jotain josta saan jälleen kiinni ja se on tavallaan kalastamista lipuvassa virrassa. Itse päätämme mitä teemme saaliille käytämmekö sen vai vapautammeko?

Toisinaan ei ymmärrä sitä ärsykemäärää, jota kokee ja on siksi hyvin ärtynyt tai väsynyt, monesti olen huomannut itsestäni mielentilan ettei mikään ole hyvin kun olen nälkäinen ja kuinka tuo tila muttuu ruualla. Se että ymmärtää mielentilaansa ja tunnetta siitä, ymmärtää itseään suuresti. Löytää syyt mielentilalleen ja osaa korjata tilannetta, sitä mukaa kun tietää menevänsä ääri laidalle. Itsensä tasapainottaminen tilanteeseen on taitolaji.

Kun osaa tasapainottaa itsensä ulkoisiin tekijöihin on helpompi tehdä asioita tavoitteen eteen. Vaikka kun ulkona sataa tahdomme pysyä kuivina ja lämpiminä? Mikä auttaa pysymään kuivana? Oikeanlaiset vaatteet?  Arvio sään ja vaatteen kohtaamisesta?  Se että mihin rajaan asti on valmis tuntemaan kylmää tai kosteaa? Milloin taas ei kannata kestää ja on mentävä oikeasti suojaan? Samaa voisi ajatella kaikesta valittamisesta ja pahan puhumisesta.
Kuinka paljon kestät kuunnella kuraa ja kuinka olet mielesi pukenut lämpimiin ja suojaaviin vaatteisiin?

Kun ymmärrämme mitä tietty asia tekee meille pystymme suojautumaan vaikutuksilta jos tahdomme.  Ja se vaikuttaa lopputulokseen mitä saamme.
Ymmärrämme sään vaikutuksen nuolen lentorataan? Joten mikä on tavoitteesi ja mikä siihen auttaa?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti