torstai 28. kesäkuuta 2018

Voihan Rotta!


Pistettii vanhat lelut pyykkiin kun niitä säkillinen löytyi jemmakätköistä. Käytiin myös läpi lapsuuden vanhoja vaatteita ja todettiin että täällähän on paljon ihan hyväkuntoisia ja ne läksi kiertoon. Ja loput matonkude ja koneitten öljyn pyyhintä räteiksi.
Pohdittiin ihan porukalla miksi asioita tulee jemmattua? Kun kerran jonkin asian katsoo ja laittaa niin eikö siinä samalla voi laittaa asioita kiertoon joita ei tule käytettyä.
Sillä useasti säilytys olot ovat tavaroille heikot ja olosuhteista johtuen osa muuttuu käyttökelvottomaksi. Kuten nalle, josta oli hiiret käyneet syömässä sisuksia tai kosteudesta johtuen homeentuneet vaatekasat. Säilytys tilaa ei monestikkaan ole kenelläkään ihmeemmin ylimääräistä ja siksi on ollut hienoa huomata tavaran vähentämisen olevan käytännöllistä kun ulkovarastot eivät ole suosiollisia säilytys kohteita.

Se että osaa luopua hyvästä tavarasta, jolla ei ole käyttöä, on parempi kuin se että jemmaa tavaran huonoksi ja heittää roskiin. A. Toiset hyötyvät tavaroista ja B. Saat itsellesi tilaa takaisin.
Vaatteitten läpikäyminen oli hauska aikamatka lapsuuteen, sillä löytyi monta itselle rakasta paitaa, joissa kulutus ja kasvupyrähdys ei olleet ihan kohdanneet ja ne lähti pesun kautta vaatekeräykseen.


Milloin tulee se hetki ettei koe jollekkin olevan enää käyttöä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti