torstai 14. kesäkuuta 2018

Mielikuva


Meillä jokaisella on mielikuva siitä miltä jonkin pitää näyttää ja mitä värejä ja miten niitä tulisi käyttää! Joten miten voimme olettaa, että toiset käyttäytyvät samoin kuin itse? Rajoittamalla värien määrää ja silti lopputulos voi olla erillainen. Miksi toisten pitäisi olla samanlaisia kuin itse olemme? Eivät he ole, vaikka tekisimmekin samoja asioita, jokin erottaa meitä. Elämän monikirjoisuus ja rikkaus luoda uusia yhdistelmiä. Etsimmekö ihmisistä jotain tuttua vai jotain erilaista? Kun tapaamme yhdistelemme helpommin tuttuihin asioihin ajatuksia, silla tuttuudelle on jo pohjaa valmiina mihin verrata tuota asiaa.
Etsimmekö tuttua, jotta saamme uusia nyansseja vanhaan asiaan. Vai kiinnostaako aivan uusi asia, aivan erilainen, joka vavisuttaa menneisyyden ajatusrakennelmia. Luomalla aivan erisuuntaan vaihtoehtoja, joita ei ennen ollut edes olemassakaan. Mutta on aivan sama kuinka montaa väriä on käytettävissämme, jos aina valitsemme tietyn tai tietyt värit, osaamisestamme huolimatta. Miksi suosimme tiettyjä asioita?
Miksi suosimme tiettyjä värejä värittäessä?
Miksi koemme ne parhaiksi väreiksi? Mikä on luonut niihin ajatus yhteyden, että nämä käy näin?

Värimaailman suosikit, joihin pukeutuu ja joita kerää ympärilleen. Sisustaa taloa, vaatteet joihin pukeutuu, auto...
Mistä värien sopivuus toisiinsa tulee?
Kadulla tulee toisinaan vastaan itsestä aivan hirveitäkin yhdistelmiä vastaan, kun värit vaatteissa sotii toisiaan vastaan.

Mitä kuvaamme väreillä, joita käytämme?
Mitä ne kuvaavat itsellemme ja mitä tahdomme niiden ilmentävän toisille?
Eikö jokainen ihminen halua tuoda esille itsestään, jotain pukeutumisella. Niin mitä värit kertovat? Sinulle kun värin merkitys on aivan eri asia kuin minulle!

Värit luovat monia tulkintoja. Mikä on inhokki värisi ja mikä on lemppari värisi?
Entä asiat, joita pitäisi tulkita vain yhdellä tapaa. Kuten kuoleman vaarasta kertovat kyltit. Teksti, jossa ei pitäisi olla tulkinnan varaa ja silti savosta kotoisin olevana voin sanoa, että olipa sana mikä hyvänsä niin sen merkitys on monitulkintainen sanojen merkityksien kirjon muuttuessa ajanmyötä!

Joten tälle päivälle sanon että olkaa mieleltänne avaria ja tarkkailkaa mieltänne, värejänne, sanojanne ja kokeilkaa, jotain uutta ja pitäkää hauska päivä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti