keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Elämä on peli joka liikuttaa toisia


Millainen järjestys on tyhjillä asioilla? Se on kuin peli jossa kysytään pystytkö nostamaan kasasta yhden liikuttamatta muita? Lisätään langat ja sotku on taattu. Irrottaminen epäjärjestyksestä hyvin hidasta ja lankojen selvittely vielä hitaampaa. Elämä on peli joka liikuttaa toisia. Elämä on lanka joka sotkeutuu toisiin liikkuessamme, ellemme ole järjestyksessä, jolloin tulos on liikuttelijan tekemä pitsi tai jokin muu suunnitelma.


Joten nypylät päätyivät riviin järjesty ja kelaa lanka ympärille. Elämä ympärillämme on helpommin hallittavissa yhden päivän päähän kuin että riippuisimme, viikon mittaisessa lieassa. Sitäpaitsi se pysyy paremmin siistinä kun se on tiiviissä paketissa.


Miten elämä eroaa hallitussa ja hallitsemattomassa? No hallitsemattomassa emme pysty liikkumaan itsemme tai jonkun toisen takia! Käytin itsekkin saksia purkaakseni rykelmiä, jotka oli kiinni toisissaan kuin täi tervassa. Joko valitsemme ajan selvittää koko sotku ja aikaa siihen menee tai valitsemme sakset ja leikkaamme itsemme irti eli irrottaudumme siitä elämästä, joka pitää meitä kuristus otteessa, josta ei liikuta minnekkään.


Käytössä olevilla nypylöillä toimiminen lomittain toistensa kanssa vie vähemmän tilaa. Ja se lisää selkeyttä työhön, millä nypylöillä ollaan työtä tekemässä, kun työ on suuri. Itse olen tyhjentämässä nypylöitä ja virkkaan langan pois ja totesin että tyhjät kuin täydet käyttämättömät nypylät vievät vähiten tilaa vastakkain aseteltuna.


Pinosin nypylät kuin polttopuupinon rasiaan odottamaan käyttöä ja totesin, että siistihän siitä tuli ja nypylät on helppo ottaa käyttöön kun tarvitsee.
Eli eikö hallittu elämä tarkoita silloin että on helppo liikkua, tehdä työtä kun on tarvis, helppo käyttää. Hallinnassa lienee yksinkertaisuuden käyttöliittymä! Sillä se helpottaa kaikin puolin toimintaa ja sen oheistoimintaa.


Mitä siis hallitsemme? Ja kuinka hyvin? Onko jossain parannettavaa?

Muista on oltava tilaa jotta voi järjestäytyä tai on järjestäydyttävä tilan mukaan ja on osattava ohjata oikeita nypylöitä että kuviosta tulee haluttu. Ohjaajana sinä vastaat lopputuloksesta. Sinä teet käskyt kuviosta, hiot lopputulosta, otat uusiksi kunnes onnistuu, kuin armeijan komentaja ikään.

Se on sitten lepo vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti