keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Kirja haaste

Sain Narseskalta kirja haasteen, kiitos siitä!

Säännöt ovat nämä:
Linkitä haasteen antaja blogipostaukseesi
Vastaa kysymyksiin
Lähetä vähintään 3:lle, joiden blogit linkität postaukseen
Ilmoita heille ja linkitä oma postauksesi heille, jotta hekin tietävät.

1. Kirja/Kirjasarja, josta muut pitävät mutta sinä et?
2. Kirja/Kirjasarja, josta sinä pidät, mutta muut eivät?
3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut?
4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä/ josta haluaisit, muttet vain pysty?
5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä?
6. Kirjailija josta monet pitävät mutta sinä et?
7. Suosittu sarja jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa?
8. Kirja joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva?



Joten aloitetaan siis ja pakko vähän käyttää historiaani ja muistia, koska en ole nyt ihmeemmin vertaillut omaa lukemistani toisten lukemiseen.

1.Kirja/Kirjasarja, josta muut pitävät mutta sinä et?
Pakko sanoa ponitalli kirjat, sillä en koskaan ollut heppa tyttö ja ymmärtänyt hevosten ihanuutta, koska meillä oli lehmiä kotona ja minä tykkäsin lehmistä.

2.Kirja/Kirjasarja, josta sinä pidät, mutta muut eivät?
Raili Mikkasen-Kuolleet kaupungit (Gaelian tarustoa) ja sen jatko-osa Hämähäkki temppeli tykkäsin niistä paljon peruskoulu ikäisenä, mutta kukaan muu ei tuntunut lukeneen niitä. Luin vasta vähä aikaa sitten uudelleen ekan osan, testasin siis oliko aika kullannut muistot ja edelleen oli hyvä, joten suosittelen.

Kirjana: Suomen lasten Satuaarteet.
Olen aina tykännyt saduista ja H.C. Andersenin satakieli on yksi lemppari saduista tässä kirjassa. Enkä ole huomannut ihan tälläisä satukirjoja ihmeemmin toisten kirjahyllyissä.

3.Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut?
Pieni merenneito Satuaarteet kirjassa. Olisin tahtonut että merenneito olisi saanut prinssinsä.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä/ josta haluaisit, muttet vain pysty? Runot. Kyllä minä niitä itsekirjoitan, mutta hyvin harvakseltaan luen niitä ja pakkomyöntää useasti on myös jäänyt kesken. En tiedä onko siinä syy että rytmi/ poljento on väärä omaan mieleen muttei uppoa. Lyhyet menee toisinaan kuten tässä kirjassa. Tällä kirjalla on myös henkistä arvoa, koska tämä on jo edesmenneen ukkini saama 85-vuotis lahja ja muistelen ukkiani lukemalla näitä runoja ja yritän nähdä maailmaa niinkuin hän olisi sen saattanut nähdä. Ehkä tarvitsen runoille merkityksen ennen kuin niitä luen.


5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä?
Se on Nalle Puh. En ole koskaan pitänyt Nalle puhista, nasukin on kamala. Kyllähän ne hauskojakin juttuja tekivät ja katsoinkin niitä mutten ole pitänyt niistä koskaan... tykkäsin enemmän uppo-nallesta ja karhuherra Paddingtonista.

6. Kirjailija josta monet pitävät mutta sinä et?
E.L.James Fifty shades of grey, ei kerronta tyyli nappaa, enkä osaa katsoa star warsia enää repeämättä kun C3PO sanoo Oh my ihan eri merkityksessä.

7. Suosittu sarja jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa?
Nora Robertsit ei kiinnosta

8. Kirja joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva?
Star wars 3 ehkä kirjassa pääsi hetkellisesti hahmon päänsisään paremmin, mutta elokuva on parempi, sillä kaikkea sitä tapahtuma rikkautta ei saa kirjassa esille samalla lailla, kuin elokuvassa. Taisteluista saa laajemman kuvan, ketä kaikkia siellä mahdollisesti taistelee. Kirjasta ja leffasta jää ihan eri fiilis


Kirja haasteen saavat:
Molemmat http://justdontqqonlife.blogspot.com
http://tiiankirjakammio.blogspot.fi
http://silmukanjuoksuja.blogspot.fi

2 kommenttia:

  1. Kiva että teit tämän :) Miulla on muuten itelläni tuo aivan sama satukirja jossain. Sain sen joskus ala-asteella joululahjaksi ^^

    VastaaPoista
  2. On mukava saada haasteita :) jos tulee mieleen joitain muitakin niin tehdään pois. Miulla tää on itse asiassa satukirja nro. 2 koska lapsena ei pidetty kirjoja niin nätisti kuin niitä kuuluisi. Ja tämä eka kappale on kotona, kannettomana ja osasivuista puuttuu ja kuviakin on hieman väritetty. :) ei se lapsena haitannut tehdä taidetta kirjaan. Nyt olen jo eri mieltä, kirjoja pitää kohdella hyvin että mahdollisimman moni voi sen lukea. Tai itse useaan otteeseen. Hienoa että sinultakin löytyy!

    VastaaPoista