sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Lokakuun noita: kissa


Jokaisella noidalla on oltava kissa ja päädyin tälläiseen ei niin itsenäiseen kaveriin. Vaan tälläiseen kainaloon sopivaan ja pehmoiseen

Elävää vai elotonta, 
Elävässä on vastuuta enemmän kuin elottomassa. Tämän elottoman kisun kustannukset ovat vain ostohinta. Sitä on kiva halia kun se on pehmeä pehmolelu. 
Ja sillä on oma tehtävä.
Muttei siitä ole seuraa vai onko.

Mietitäämpä lapsia
He leikkivät ja on mielikuvitus ystäviä, kaikkiin perheen jäseniin muodostetaan tunneside ja niitä kohdellaan niinkuin on opetettu.  Minkälaisia tunne siteitä ja käytytymismalleja te olette luoneet tavaroita kohtaan. 

Kuinka laitat takkisi naulaan, otat pois kenkäsi, sijaat vuoteesi. Kuinka lasket kädestäsi lautasen tiskipöydälle? Kuinka käyttäydyt tavaroita kohtaan joita käytät arjessasi?

Eloton tavara ei sano vastaan, mutta elolliset kyllä, muttei se tarkoita ettei äänetön ja eloton tavara saisi samanlaista kohtelua.

Kuinka sinä kohtelet elävää kissaa? Annat ruokaa ja juomaa, hiekkalaatikkoa siivoat, ellei käy ulkona. Paijaat, silität, se maukuu ja puskee, osoittaa kiintymystään. 

Kuinka kohtelet pehmolelua?
Pehmolelu ei osoita kiintymystään, se olet sinä joka osoittaa kiintymystään sitä kohtaan. Paijaamista, jota näytetään eläimille, näytetään myös pehmoleluille.

Hellyyttä ja rakastavaa huolenpitoa.
Kuinka sinä kohtelet tavaroita, kertoo myös sen kuinka kohtelet ihmisiä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti