lauantai 6. lokakuuta 2018

Lokakuun noita: jokaisella taialla on hintansa


Onko sateenkaaren päässä kultaa? Ja onko kulta metallia vai ihminen jota kullaksi kutsutaan? Kuinka tuo kulta on määritelty?
Näämmekö padan täynnä kultahippuja, kolikoita, maassa olevana kultana, arkkuna joka on haudattu maahan? Vaiko vain auringon kultaa?

 Millaista taikaa etsimme maailmasta, jossa emme edes usko taikoihin vai uskommeko?

Millaisen taian hinnasta olisit valmis maksamaan ja mitä? Miten alamme uskomaan taikoihin? Itselleni tieto on taikaa, kun tieto muuttaa elämän tapahtumia ja tapahtumat muuttavat sinua, niin ettet ole enää entinen sinäsi. 

Tieto on sanoja ja kehoon tekemisessä ohjautuneita toimintoja joita sanoilla pystytään kertomaan. Eli sanat ovat loitsu joka tunteen luomalla muuttaa sinua. Eli se joka sanan taitaa ja tunteen sanaloitsinnan sekaan sivaltaa, tuntee loitsinnan tai ainakin tuntee sinut. Tai näkee sinusta jotain mitä et itse näe. 

Millaisessa sana tulvassa sinä elämääsi elät, millaista kuvaa nuo sanat sinun mieleesi piirtää, kuinka pitkään noita sanoja mietit?
Kuinka sanat siis itsessään jo vaikuttavat meihin?

Opiskellessa sanat on otettava omaksi, kerättävä sanan tunne, ja jokainen kuva johon tuo sana liittyy tulee sinulta itseltäsi. Ehkä hetki jolloin kuulit sanan ensimmäistä kertaa, kerrostumia joita keräät, tunteita joita liität sanoihin. Ja sananhaltija, joka parhaiten taitaa käyttää, sanoja kuvaavia ja täydentäviä sanoja. Sanalla on ympärillään sanasto ja synonyymisto. 

Sanojalla on vastuu sanoista joita hän päästää suustaan ja millaisella tunne latauksella. Kuulijalla on vastuu siitä ottaako hän kuulemansa vastaan ja miten?
Onko jokainen sana osa taikaa? Mikä hinta sanomillasi sanoilla siis on?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti