torstai 12. huhtikuuta 2018

Värillä väliä?

Viimekuun loppu meni tutkiessa omaa ihonvärisävyä, hiuksien luontaista värisävyä ja kihartumis taipuisuutta, silmiä. Yms. Muita omia värisävyjä! Ai miksikö, koska olen monesti kokenut fiiliksen kaupassa, ettei jokin väri todellakaan käy vaatteessa päälle, mutta myös on ollut fiilis myös siitä mikä käy.

Perehtyäkseni edes pintaraapaisulla tutkin netistä blogeja ja youtubea, sitten pyysin siskoani sanomaan millaisena näkee hiuksieni värin, sillä mielestäni useampi tulos jos vastaa samaa tulosta. Ollaan tällä havainnoinnilla päädytty värimaailmassa itseäni tyydyttävään tulokseen.

Valollakin on väliä missä tutkimme väriä, onko kyseessä lämminvalo, jossa punaiset näkyvät paremmin vai kylmävalo, jossa punainen värinä häviää. Satuttiin katsomaan pikkusiskon kanssa, ehkä unikulman juttua ja ohjelmassa kumminkin käsiteltiin valoja. Kylmää valoa työskentely tilaan ja lämmintä oleskeluun.

Kerran on väliä millaisessa valossa on ja tämä vaikuttaa mielentilaan ja värin sävyyn millaisena näämme värit. Ja vielä on ajateltava se että kaikki ihmiset näkevät värit eritavalla. Joten on kysyttävä kannattaako tämä?
Mielestäni kannattaa, sillä koen että itselle siitä on iloa. Siinä ettei aina tarvitse arpoa mitä väriä kokeilisi. Voi raakata suoralta kädeltä tietyt pois. Ja ehkä erottua myös edukseen ja kokea vaatteiden näyttävän hyvältä päällä ja korostavan esim. Silmien väriä tai hiusten sävyä.

Toisiinsa sopivat värisävyt ja toimivampi vaatekaappi. Yleensä nuorempana tuli hankittua vaatteet niin että mikä vain näytti kivalta, mutta se aiheutti sen ettei kaapissa ollut toisiinsa sopivia vaatteita ja ihana kuinka tyylitajuton nuorena on ollut. Ei sitä liiemmin kiinnostanutkaan vaatteet, kunhan oli lämmin ja mukavat päällä. Toisaalta jo silloin oli sellaisia vaatteita, joista tykkäsi paljon tai sitten ei.

Ja jos itselle käyvien värisävyjen määrittelyllä saa harmonisen kokonaisuuden, niin sitten tarvitsee vielä löytää oikeat mallit. Sen verran vaatetus alaa opiskelleena on katsottava vielä oma muotokieli. Sen olen kerran tehnyt ihmeemmin kiinnostumatta asiasta ja siitä on jo monta vuotta, joten ajattelinkin tehdä parit valokuvailut ja piirrosjutut tässä samalla vaivalla.

Myös kasvojen ja pään muotoa, voi tutkia, joka mielestäni vaikuttaa siihen minkälaista pääntietä kannattaa suosia, myös miten hiukset on laitettu.
En tätä sillä mikä näyttäisi parhaalta vaan sillä minkä vaikutelman haluaa antaa, kun eri muodoissa on eri vaikutelma.

Joten löytääkseen tyylin minusta on tiedettävä mitä tyylisi kuvaa, mille haluat näyttää, jolloin tietää minkä muotokielistä on etsittävä. Myös kehon muotoihin käyvät vaatteen kuosittelut on syytä sisällyttää vaatteiston rakennusvaiheessa.
Kuten käykö sinulle paremmin normaali- vai raglanhiha.

Pakkosanoa etten koe itseäni tässä hommassa todellakaan expertiksi, mutta jotain hajua on. En osaa silmämääräisesti sanoa mitä kokoa ihminen edes suunnilleen on, mutta osaan sanoa mikä mielestäni näyttää hyvältä.

Siispä oikean koon hakeminen vaatteessa on tärkeintä. Niin näön kuin vaatteen päällä pidettävyyden suhteen. Itse en siedä kiristäviä vaatteita, siispä suosin hieman väljää ennemmin kuin tiukkaa. Miksikö? Minulle ei ole ongelma pukeutua ns. Isompiin vaatteisiin, koska kokisin sen tarkoittavan että olisin lihonut. Lihavuuden tunne tulee mielestäni liianpienistä ja epäsopivista vaatteista. Kuosittelulla ja vaatteen kaavan koolla ennen kuosittelua on suurivaikutus siihen miten vaate istuu päällä. Kyse ei aina siis ole siitä että vaatteen istuvuus perustuu sinun lihavuuteesi tai laihuuteesi. Kyse on vaatteen mitoista, siinä kuosittelussa vs. Sinun mittasi. Jos mitat eivät täsmää, niin eihän vaatekkaan silloin istu ympärys mitaltaan tai pituudeltaan.

Tietysti jos kokoajan on vaihdettava suurenpaan ja suurenpaan vaatteeseen, kun kyseessä on jo pituuskasvunsa lopettanut ihminen. Niin suosittelen katsomaan katsomaan peiliin, ruokailutottumuksiin, mahdollisiin sairauksiin. Kysymään itseltä tätäkö minä haluan? Sillä itsellä on vain kilon heittoa päivissä ja se riippuu siitä mitä syön miten paljon syön, juomisen määrä.

Se vaikuttaa myös vyötärön ympärykseen siinä paljon on ruokaa vatsalla käsiteltävänä. +Allergeenien vaikutus. Myös liian vähä syöminen turvottaa!
Liikkuminenkin. Väreillähän on myös vaikutus paljon syömme. Lautasen koolla ja astiaston värimaailmalla. Pöydän värillä. Onko ruoka annoksena lautasella vai kaikea tarjolla. Oletteko huomanneet värin vaikuttavan syömiseenne?

Joten onhan sillä väliä minkä värisiä paitoja ja vaatteita käytämme, jos se vaikuttaa siihen kuinka paljon syömme. Sillä paidan väri heijastuu kasvoillemme ja on näköpiirissämme. Minkä väristä ruokaa tykkäät syödä?
Ympäristösi värimaailma ja kuinka suurena näät asiat tai pienenä? Kuten pikkusiskoni huomaama ongelma lasien ja piilolinssien käytön kanssa. Toiset näyttävät ruuan pienempänä, arvaatko kummat? Ja silloinhan syö enemmän. Itse en onnekseni ole laseja tarvinnut näkemiseen. Mutta nekin vaikuttavat värillään näkökentässä, sekä ulkonäköön. Joten kyllä sillä on väliä mitä päällemme laitamme ja kuinka ne päällemme istuvat



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti