maanantai 10. heinäkuuta 2017

Taidepäiväkirja 9/31


Tunne heijastuman ollessa suuri, koko reaktiot ovat suuria, eikä oikein tiedä mitä tekisi. Ne ovat hämmentäviä ja on paettava tutkimaan niitä tai toimittava heti ilman ajatusta tunteen pohjalta. On monia syitä miksi kaikkia tunteita ei näytetä tai toivota näytettävän.

Minusta on ollut jännää tutkia omaa ajatustani mieltyä kuuluisuuksiin, mikä saa tykkäämään näyttelijöistä? Onko se ohjelmaa, elokuvaa katsoessa ns. Yhdessä vietetty aika? Tieto kuinka toinen toimii? Katsomallahan oppii jokaisen katsotun kuvan myötä, kuinka monta minuuttia tai tuntia on se että näyttelijän hahmo on luonut sinuun yhteyden ja sinä fanitat näyttelijää. Vaikkei kukaan näyttelijöistä tässä tapauksessa ole edes paikalla, vaan mielesi on myyty menneisyydessä kuvatulle kuvalle, jonka katsot nykyisyydessä? Niitähän myös muistot on menneisyyden kaikuja nykyisyydessä! Ja silti tunnereaktiot on niihin ankkuroituneet ja muistellessa myös tunne aktivoituu, johtuuko se ettei tunnetta ole käsitelty ns. virallisesti vaan sysätty syrjään?

Kuinka suuren ajatus verkon olemme omistaneet mielestämme kyseiselle asialle? Kuinka moneen sanaan ja asiaan olemme mielessämme kiinittäneet tuon asian? Ja kun jotain noista ajatuksista ajattelee niin kuinka monta kelloa helähtää?  Liikuttaako kosketus koko verkon kelloja vaiko vain yhden? Kuin hälytys järjestelmä joka pitää valppaana niin keräämään lisää tietoa tai pitämään sen ulkopuolella, sekä toimimaan. Tunne on tuo kellojen helähtäminen, mitä enemmän helähtää sitä suurempi reaktio. Ja riippuen lankojen herkkyydestä tai kellojen määrästä millainen asia yhdistää asioita toisiinsa ja saa niitä kaipaamaan.

Kaipaus on tunne jonka kohde ei ole paikalla, vaikka kellot helisevätkin. Erotilanteissa yrittää välttää kellojen helinää, sillä jokainen kellon ääni on muistutus ihmisestä tai asiasta, jota ei haluaisi enää muistaa. Sillä tuo kaipauksen kipu on sitä ettei enää pysty, saa, voi reagoida mielen kellojen reagointi helinään. Taistelu vastaan sitä asiaa, jota haluaisi tehdä.  Joten kysynkin mitä haluat tehdä? Ymmmärrätkö milloin mielesi järjestelmä helähtää ja mille? Mitä mielesi hämähäkki metsästää?
Kuka tai mikä on mielessäsi niin että siihen tarttuu ainavain lisää asioita. Mitä tai mistä tahdot oppia lisää? Mihin liittää sanoja! Tutki kipua ja syytä, tutki kellojen määrää, tutki ja opi jälleen itsestäsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti