torstai 6. heinäkuuta 2017

Taidepäiväkirja 6/31


Millainen on maisema johon haluaisit kävellä?

Tunnetko tuulen joka havisuttaa heinänkorsia jalkojasi vasten, sen kuinka sateen tuoksu on vielä ilmassa ja käki kukkuu vastarannalta? Kuinka istut kivellä, johon olet levähtänyt patikoituasi  tänne asti ja mitä nautitkaan evääksi? Hyräiletkö matkalauluasi vai istutko vain hiljaa katselemassa luonnon ihmeellistä kauneutta?  Oletko jo määränpäässäsi vai vieläkö on paljon matkaa kuljettavana? Unohditko jo turhat ajatukset, lepääkö sielusi?

Taide tuottaa kuvan jolta sinusta tuntuu, minun mieleni vaelsi tämmöiseen hetkeen tänään. Tykkään maisemista ja halusin käyttää keltaista ja saada valoista fiilistä.
Minne mieli vaeltaa? On mielestäni oikein hyvä kysymys, sillä mitä mielemme käsittelee koko ajan jotain tiedostimmepa sitä tai emme. Miten mieli kertoisi muuten miltä tuntuu tai kuinka pitäisi tehdä? Se lähettää kuvia tajuntaan ja on itsestämme kiinni miten päätämme kuunnella mielemme neuvoja!

Kuvien syöttö näyttöpäätteelle on mielenkiintoista sillä toisinaan aivot saavat ideoita
Tuossapa olisi kiva kuvata sellainen mekko tai että tyhjässä paikassa pystyy näkemään ihmisiä siellä. Toisaalta on myös jännää nähdä itsensä joskus tekemässä jotain. Mielikuva työskentelyä ja siinä on mielenkiintoista piirtäessä se että näät kuinka piirrät viivan ja piirrät oikeasti viivan ja näät jo seuraavan kuinka se tulee. Alitajuntako lie ohjaa ja jos en nää sitä niin sitten kokeilen jotain. Vastaus kyllä on sitten hyvä vaiko ei?
Kyse voi vaikka olla että vaihdan tekniikkaa siinä vaiheessa tai että ajatusta on vaihdettava lopputuloksesta sillä ajatus ei toimi kuvassa!

Jostain syystä minulla on fiilis kun katson nyt tätä kuvaa että tuossa takana on levitettynä valkopunaruudullinen piknik viltti ja korissa on lasipullossa limevettä ja eväsleipinä paadettuja hilloleipiä ja makaronisalaattia ja kirsikoita! Istuskelen rauhassa ja syön eväitäni. Saatuani syödyksi nousen ylös ja ikuistan kuvan hetkestä, jossa on ollut varsin mukavaa ja lähden takaisin kotimatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti