torstai 11. elokuuta 2016

Mitä kaunista sanoin toiselle 30/30 elokuvat käy aina

Elokuvien ystävälle on aina helppoa keksiä tekemistä käytiin eilen katsomassa lemmikkien salainen elämä ja se oli oikein mukavaa katsottavaa, suosittelen.
Leffa jossa näki että eläin on omistajansa näköinen ja kuinka erilaisia ystävyksiä voi olla.

Ja tästä pohdintaan päästen kumpi näyttää ensin toiselta, lemmikki omistajaltaan vai omistaja lemmikiltään? Johtuuko se siitä että valitsemis tilanteessa valitaan eniten itseä muistuttava yksilö? Käykö sama asia parin valinnassa tai ystävien hankinnassa?

Annan esimerkin. Sanon olevani iloinen ja rauhallinen, eli määrittelen olevani jotain! Ja kysymys kuuluu etsinkö siis noilla samoilla piirre määritelmillä itselleni seuraa, jotta päätyisin samanlaiseen seuraan kuin itse olen. Eli määrittelenkö itse seurani, joka sitten määrittelee minut?
Millainen olen ja millaista seurani on? Ja seuran muuttuessa minäkin muutun vai olenko muuttaja joka muuttaa muut samanlaisiksi kuin itse on?  Joten mistä elämääsi tulee ns. Uusia tuulia ja päästätkö ne läpi itseesi? Kuinka ystäväsi kehittyvät ja mihin he kehittävät sinua? Onko teillä sama suunta vai erkanetteko te? 6 ihmistä joiden kanssa vietät eniten aikaa muuttavat sinut kaltaisekseen!  Joten kun sinulla on vähemmän ystäviä niin nuo muuttavat sinua enemmän, se kuinka he puhuvat sinulle, kuinka sinä puhut heille ja mitä teettekään yhdessä? Joten millaista tunneilmastoa, elämän maailmaa sinä itse luot omalla olemuksellasi ja mitä ystäväsi peilaavat sinulle takaisin?

Kuinka keskustelu jonka kävin jo monta vuotta sitten vaikuttaa minuun edelleen? Päätöksiini joita teen. Joten onkin hyvä kysyä onko tällä ajatuksella hyvä vai huono kehitys? Mitä nuo päätökset tuon keskustelun pohjalta ovat tuoneet? Jatkaako toimimista tällä tavalla? Mikä merkitys hänen sanoillaan oli? Mikä merkitys tuolla ihmisellä oli/on elämässäsi silloin? Tällä hetkellä? Mihin suuntaan häntä katson ja miksi? Ja kuinka tähän johtopäätökseen on tultu?

Uskommeko heitä joiden uskomme tietävän enemmän kuin itse tiedämme? Millaisena näet nuo henkilöt? Ja millaisen vaikuttajan roolin annamme heille? Mihin juuri tuo kyseinen valitsemasi henkilö voi sinua viedä, opastaa? Mihin itse opastat? Opastatko kuinka itseäsi on helpointa opastaa? Mitä annan vasta lahjaksi? Millaiseen rooliin olen hänet itse itselleneni ajanut? Onko tuo todellinen rooli vai omien ajatusteni harhakuvitelma? Mitä hän edustaa minulle?

Onko päätöksilläni pohjaa, kun ne tulevat tuon ajatus jatkumon pohjalta?
Mitä minun on hylättävä ja minnepäin jatkettava? Mikä on oma ajatukseni?
Kuinka pitkään se on ollut oma ajatukseni? Mikä tekee siitä edelleen pätevän? Jatkettavan? Käytettävän?


Olenko itsemäärittämä itseni vai ristiriitainen toisten määrittämä itseni? Vai taistelenko näiden kahden välillä? Kuinka määrittelen itseni? Senkö pohjalta joka olen ollut esim. 5 vuotta sitten? 10 vuotta sitten? 20 vuotta sitten? Senkö joka olen nyt? Vai sen millainen tahdon olla?

Miten määrittelen tai kuvaisin toimintaani tuon määritelmän pohjalta?
Olenko esim. Iloinen ja hymyilen ja tartutan hymyä muihin. Millainen on matka parhaimpaan tai pahimpaan versioon tästä määritelmästä se kumman tunnet, kumpaa fiilistelet on se suunta jonne olet menossa!

Mitä siitä kun ymmärränkin että olen kävellyt päin puuta jo monen vuoden ajan? Mitä siitä,  pääsen uuteen suuntaan pitkään jumissa oltuani. Löydän uuden tien kulkea eteenpäin, kuinka määrittelenkään itseni?

Mihin sinä olet menossa? Kuinka määrittelet itsesi? Ole tarkka sen suhteen miten toimit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti