torstai 4. elokuuta 2016

Liebster Award 2


Sain tunnustuksen ja haasteen Tiialta kiitos siitä, joten Kurkatkaapa sinne tästä!


Säännöt:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Vastaukset kysymyksiin:

1. Mitä genreä huomaat lukevasi eniten? 
Tieto
Itsensä kehitys kirjoja, koska tahdon ymmärtää omaa ajatteluani, toisaalta myös olen lukenut paljon kuolemaan ja väkivaltaankin liittyviä kirjoja sillä minua kiinnostaa mikä saa ihmisen toimimaan niinkuin ihmiset toimivat ja kuolema on aina kiehtonut minua aina, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu? Kuinka ihmiset käsittävät kuoleman? Kuinka kuollaan vanhalle minälle ja uudistutaan ynnä muuta mielenkiintoista kirjana tahdon suositella tähän nyt taide luokkaan kuuluvaa kirjaa Henry Baconin -Väkivallan lumo -elokuvaväkivallan kauheus ja viihdyttävyys. Jota olen puolessa välissä lukemassa ja se on ollut hyvin silmiä avaava kirja jo sillä että se lajittelee erilaisen väkivallan ja käy ne läpi elokuva esimerkein. Joten taidepuolen kirjat taiteilevana ihmisenä on myös lähellä sydäntä





2. Minkä kirjan haluaisit lukea seuraavaksi?
Odottelen pääseväni lukemaan helvetinviikkoa, jonka olen jo varannut, mutta tässä sängyn reunalla odottelevat jo: Korville piirretyt kuvat, kirjoituksia kuunnelmasta ja äänitaiteesta ja Paulo Coelhon voittaja on yksin.
Coelhon tuotantoa olen lukenut ennenkin ja tämä on vielä lukematta. Pitää ensin saada muutama kirjaa alta pois ennenkuin voin aloittaa nämä

3. Klassikkokirja jota voisit suositella muillekin?
Sanoisin Tuntematon sotilas ja  Kalevala edes lasten kirjana ellei jaksa lukea niin pitkää runomittaa, joka suurina annoksina on yllättävän raskasta. Väinö linnan Tuntematon sotilas tempaa mukaansa niin kirjana kuin mustavalko elokuvanakin! Luin kirjan itseasiassa vasta jokin aika sitten, kun pikkusiskoni sanoi että siinä oli jotain mitä ei elokuvassa ollut. Toisaalta kuten Harry Pottereissakin elokuvan katsominen ensin auttoi siihen ettei tarvinnut kuvitella miltä hahmo näyttää kun voi jo kuvitella hahmon sellaisena kun sen oli nähnyt.
Niin kävi myös Sormusten herran kanssa! Näin ekan osan ja luin sitten kaksi tornia ja kuninkaan paluun pikkusiskoille ääneen ainakin osan kuten pottereitakin ja lopulta luin ekan osankin ja ihmettelin Tom Bombadilia vaikka siitä minua oli jo valistettukin aijemmin.

4. Minkä kirjan lukemista kadut?
Markiisi de Saden -Justine eli hyveellisen neidon kovat kokemukset, kirja osastolla sijoittuen kauhuromantiikka, erotiikka osastolle ollen irstailevaa pervoilua. Tästä kirjasta jäi hieman ahdistava fiilis, sillä kun luulisi jo toisen kärsineen tarpeeksi niin seuraava juonen käänne vain on pahempi.
Olisin voinut elää ilman niitä kaikkia hahmon kokemia asioita, sillä fiilis oli välillä että voisin vetää noitakin tyyppejä pataan hahmon puolesta. Yms...

5. Minkä tietokirjan olet lukenut viimeksi?

Tänään lopettelin  kirjan
Kirja kertoi kirjoittamisesta tienä itsetietoisuuteen ja sen parantamiseen, unien kirjoittamisesta ylös ja kuinka käsinkirjoittaminen harjoittaa molempia aivopuoliskoja! Jne......

6. Mihin kirjaan haluaisit jatko-osan?
Itseasiassa Pekka Ervastin kirjaan, mitä kuolema on? Tässä pikku maistiaiset
En kylläkään ole lukenut Ervastin muuta tuotantoa joten en voi tietää mitä muissa kirjoissa on käsitelty. Itse ongin kyseisen kirjan erääksi automatka/ilta lukemiseksi matkalle kirjaston varaston hyllylltä. Pari tai kolme vuotta sitten mutta kirja puhutteli ja useammallakin tasolla ja ehkä avasi uusia tapoja nähdä kuolema. Itse hymyilen hautajaisissa sillä minulla on tapana ajatella että kuollut sielu on vielä hautajaisissaan läsnä koskettamassa ja kuuntelemassa vielä itselleen rakkaita ihmisiä. Mutten minä tiedä asiaa, ajattelen vain että hän on kivuttomassa tilassa ja miksi en vielä hymyilisi hänelle kun muistelen häntä... tiedän että on kivuliasta luopua rakkaasta ihmisestä, mutta sitten ajattelen että hän lähtee pitkälle matkalle jonne en voi ainakaan vielä seurata, minulla on oma matkani vielä kuljettavana täällä, ehkä joskus tavataan. Sitten se kiitollisuus siitä mitä olen saanut kokea kyseisen henkilön kanssa... mitä kuolema on?

7. Mikä on mielestäsi pimeneviin syysiltoihin sopivinta luettavaa?
Ensin tietenkin keitetään teetä ja sytytetään kynttilöitä kun on tullut pimeää ja sitten piiloudutaan peiton sisään kirja toisessa ja teekuppi lähellä toistä kättä!
Toisaalta pimeyden lisäännyttyä saa hyvin kauhukirjoille/jännäreille pimeyden jännittää ja toisaalta juuri siksi voisikin olla vaihtelua ja suunnata Philip Pulmanin kirja sarjaan universumien tomu. Olen lukenut itse ensimmäisen kirjan ja tykkäsin siitän paljon ja ylläri pylläri vasta nähtyäni leffan aloin lukemaan kirjaa. Tykkäsin elokuvastakin toinen voisi olla Cornelia Funken mustesydän sarja, jonka ensimmäisen osan olen nähnyt leffana, mutten ole vielä kirjana koskenutkaan.

8. Missä luet mieluiten?
Luen sängyllä ennen kuin nousen ylös, sitten pöydän ääressä tuolilla, lattialla, istuen tai makoillen, rantakalliolla ja toripenkillä, autossa, kävellen kämppää ympäri ja luen ääneen. En koe paikalla olevan niin väliä ja kun pitää valita niin mahallaan sängyllä.

9. Mitä kirjaa olet lukenut uudelleen eniten?

Koko kirjan sarjassa nämä kaksi painivat toisiaan vastaan.

10. Minkä kirjan haluaisit lukea uudelleen? Harry Potterit veikkaan koska luin ne viimeksi teininä päivässä/ parissa
11. Mikä kirja on vaikuttanut sinuun vahvasti?


Tässä kirjassa Kiinan viisauden sydän on kysymys jossa vanha munkki ihmettelee miksi nuorempi munkki on kantanut ajatusta kaksikymmentä peninkulmaa eikä ole vieläkään luopunut siitä?

Se oli jotenkin silmiä avaava tarina luopumisesta, kongfutsen opetus suvaisevuudesta. Kirjassa on hyviä muitakin tarinoita ja opetuksia. Tykkäsin todella paljon ja luin sen kokonaan jälleen yhdellä automatkalla jolta se lähti matkaan. Tämä kirja kuului minulla niihin kirjoihin jonka halusin lukea heti uudestaan ja niitä on aika vähän.



Kysymykseni /haasteeni seuraaville kirjoittajille ja vaihdan hieman aihetta eli menen musiikkiin ja elokuviin lempareihin! Tietysti jos kokee helpommaksi vastata Tiian kirja kysymyksiin niin antaa mennä niilläkin! Ajattelin josko saisin uutta katsottavaa/ kuunneltavaa?

1. Kirjoita 10:stä eri lemppari kappaleesta suositus blogikirjoitus/ mainitse tässä tämän hetken lemppari kappaleet!

2. Mikä elokuva/ -t on vedonnut sinuun suuresti? Kirjoita perustelut!

3. Mistä elokuvasta? Musiikista tulet aina hyvälle tuulelle? Joku tietty kappale?

4. Kauhein elokuva jonka olet nähnyt!

5. Mitä elokuvaa ja/ kappaletta voit katsoa/kuunnella kyllästymättä?

6. Kuka / ketkä ovat lemppari säveltäjät/muusikot?

7. Mikä elokuva on muuttanut ajatusmaailmaasi?

8. Mikä oli lapsuutesi lemppari elokuva?

9. Muistatko mikä elokuva sai sinut ensimmäistä kertaa itkemään? 

10. Millaista mielialaa yleensä haet musiikilla? Nimeä kappale ja tunne!

11.  Suosittele jotain elokuvaa ja kappaletta jotka on sinun mielestäsi nähtävä ja kuultava!

Haasteen pääsee tekemään Laru, NarseskaVirpi ja heitän Tiialle kysymykset takaisin jos innostaa vastata ihan vaan päivityksen muodossa!


Miialle ajattelin räätälöidä blogiin sopivat kysymykset. Muutkin saa näihinkin vastata jos tahtoo!

1. Mikä on mukavinta neulelankaa neuloa?
2. Mikä on ollut haasteellisin neulos tähän mennessä?
3. Millaisia käsitöitä rakastat?
4. Miten monta erilaista sukan kantapäätä osaat, kun teet niin paljon erilaisia ihania sukkia?
5. Millä vauhdilla saat perussukat tehtyä? 
6. Neulotko sukkaparia yhtä aikaa vai peräkkäin?
7. Milloin opit neulomaan?
8. Kuka opetti kantapää kavennuksen?
9. Mikä on pisimpään kestänyt neulos? 
10. Kenelle yleensä neulot?
11. Hirvein neuleesi? Jäikö kesken vai puritko?

4 kommenttia:

  1. Koska olen tuon jo kertaalleen tehnyt blogissa, niin tyydyn nyt vain kiittämään tunnustuksesta ja vastaamaan kysymyksiin täällä. :)

    1. Mainitse tässä tämän hetken lemppari kappaleet! - Lemppareista en tiedä, mutta Justin Timberlaken - Can't stop the feeling on kyllä pitkästä aikaa joku tosi popitettava kiisu! Sit Paleface - Emme Suostu pelkäämään on aika hauska kappale myös!

    2. Mikä elokuva/ -t on vedonnut sinuun suuresti? Kirjoita perustelut! - Pakko varmaan olla tylsä mutta Taru Sormusten Herrasta -trilogia on ehkä yksi suurimmista elämääni vaikutuksen tehneistä elokuvista. Eikä varmaan edes tarvitse selittää että miksi.

    3. Mistä elokuvasta? Musiikista tulet aina hyvälle tuulelle? Joku tietty kappale? - Tällä hetkellä tuo Justinin Can't Stop the Feeling aiheuttaa aina pientä tanssimista, ja jos voi tanssia niin on varmasti ainakin vähän onnellinen! Elokuvista semmoinen varma nakki on jostain syystä Paholainen pukeutuu Pradaan. En edes tiedä miksi siitä tykkään, mutta se vain on semmoinen hyvänmielen elokuva. Ja Harry Potterit on ihan ehdottomia hyvän mielen elokuvia! Niistä tulee turvallinen olo.

    4. Kauhein elokuva jonka olet nähnyt! - Kauhein niinku pelottavin vai kauhein niinku kamalin? Kamalin elokuva olisi varmaan...hmmm...en itse asiassa tiedä. En ole huonoja elokuvia varmaan edes katsonut.

    5. Mitä elokuvaa ja/ kappaletta voit katsoa/kuunnella kyllästymättä? - No ne Potterit ja se Devil wears Prada. Kappaleihin kyllästyy kaikkiin jossain vaiheessa. :D

    6. Kuka / ketkä ovat lemppari säveltäjät/muusikot? - Amorphis...ööö...no sanotaan sit Phil Collins ja Howard Shore.

    7. Mikä elokuva on muuttanut ajatusmaailmaasi? - Haluan vastata että Amelie, mutta en tiedä miksi.

    8. Mikä oli lapsuutesi lemppari elokuva? - Kaunotar ja Kulkuri. Myöhemmin Mulan.

    9. Muistatko mikä elokuva sai sinut ensimmäistä kertaa itkemään? - Muistan! En ole kovin kova itsemään mutta Return of the Kingissä vollotin.

    10. Millaista mielialaa yleensä haet musiikilla? Nimeä kappale ja tunne! Haikea: Billy Boyd - The Last Goodbye. Iloinen haikea: Howard Shore - Concerning Hobbits. Itsevarma: Fever Ray - If I Had A Heart. Siinä nyt muutama esimerkki.

    11. Suosittele jotain elokuvaa ja kappaletta jotka on sinun mielestäsi nähtävä ja kuultava! - No kuuntelehan tuo Fever Rayn If I Had A Heart... jaaaa elokuvista kannattaa katsoa noooo vaikkapa vanhat Star Warsit (en keksinyt mitään mitä et olisi suurella todennäköisyydellä jo nähnyt, niin näitä on hyvä kerrata!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kertauksesta! Ja Amelie on ihana leffa! Ja ymmärrän että se on ajatuksia muuttavaa kamaa sillä vastaisin itse saman!

      Poista
  2. Heei hitsi nuohan on kivoja kysymyksiä! Ei ehkä mee kirjablogiin (tai toisaalta miksei?!) mutta kyllä mie noihin saatan jotenkin muuten vastata. :>

    Oli kiva lukee siun vastauksia. " Ensin tietenkin keitetään teetä ja sytytetään kynttilöitä kun on tullut pimeää ja sitten piiloudutaan peiton sisään kirja toisessa ja teekuppi lähellä toistä kättä!" <- NIINPÄ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) hyvä että tykkäsit! Mie kittaan pimeenä vuoden aikana valoa ja lämpöä teestä ja kynttilöistä! Se on siis ihan perustouhua miulle! Voisin joutessani esitellä miun pikkaisen teekokoelmani!.... kirja on vaan hyvä lisä uppoutua jonnekkin kauas syksyn ja talven pimeästä! Vaikka nyt kukunkin myöhään yöhön bongatakseni tähtiä ja ötököitä syöviä lepakoita! Illat alkaa hämärtää jo!

      Poista