maanantai 14. marraskuuta 2016

Etiäinen

Tunteeko ihminen sen mitä toinen hänestä miettii kaukana hänestä... sanotaan vaikka kilometrin, kymmenen tai sadan päässä. Vai tarvitseeko ihminen aina näköyhteyden toiseen tunteakseen toisen?  Vai voiko aavistus tai kylmäävä tunne selkäpiissä olla toisen ajatus sinusta? Tai voiko ihmiset oikeasti nähdä samaa unta?

Tunteet ja etiäiset, mistä ne tulee ja kuinka niitä pitäisi tulkita? Esimerkiksi muitan ihmisen jota en ole pitkään aikaan nähnyt ja kappas kohta hän kävelee vastaan kadulla tai soittaa yms. Ovatko nämä outoja yhteensattumia vai tiedostettua todellisuutta jossa tunnetaan kun tutuille ihmisille tapahtuu jotain. Ne tilanteet kun vain tiedät että nyt on kummatunne, outo levottomuus, jokin jännätunne...jokin joka eroaa tavallisesta tunnetilasta.

Mikä yhteys on ihmisten välillä jotka tuntevat toisensa tai niiden jotka ovat aivan tuntemattomia. Yhteys tuleeko se siitä kuinka hyvin peilaamme toisiamme ja toistemme käytöstapoja? Onko se ihmisten tapa kokea toinen näin myötätunnonkautta?  Kuinka syvästi pystymme luomaan yhteyden toiseen ja kuinka pienestä asiasta huomaamme jotain olevan pielessä? Miten ihmiset vaikuttavat toisiinsa normaalisti? Epänormaalisti. Pitääkö olla jotain yhtäläistä jotta pystyy yhdistämään omaan elämään vai tuntuuko muuten ulkopuoliselta?

Minkä siis annamme yhdistää ja minkä erottaa? Toisen kanssa samanlaisuus vs. Erilaisuus, kumpi on se joka kiehtoo omaa mieltä ja kumpi opettaa enemmän ja kumpi on johtohahmo? Löytyykö erilaisuudesta se joka vetää kohdakkain vai erottaa? Kumpaa arvostaa enemmän samanlaisuutta vai erilaisuutta?

Kukaan ei ole ajatustenlukija mutta se kuinka hahmottaa toisten tavat toimia on jo askel ymmärrykseenpäin. Koska voi silloin itse olla joustavampi toista kohtaan ja antaa periksi tilanteessa, jossa muuten olisi voinut olla jo tukkanuottasilla.

Tarvitseeko etiäinen aina luoda vahvan tunteen ihmiseen jotta se on totta? Tunne siitä että jotain tapahtuu tai jollekulle on tapahtunut jotain.

Kerro oma etiäinen kiitos!

Tämä on tamarillo, jota jonain uutena maistoin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti