sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Odotellessa wonder womania voikin miettiä miehiä

Millaista on olla vahva nainen? Ja millaista on olla vahva mies
Käsitteleekö vahvuus sitä kuinka fyysisesti ollaan vahvoja? Kuinka henkisesti on vahva ja kulkee omaapolkua vaikka mitä tulee vastaan? On vahva jokaisen haasteen, epäonnistumisen ja stressin alaisena. Onko vahvuutta puskea läpi harmaan kiven, kun se itsestä tuntuu oikealta?

Valinnat vievät meitä eri suuntiin!

Eikö vahvuutta ole myös näyttää oma haavoittuvuutensa, pitääkö kaikessa muka pärjätä yksin? Haavoittuvuuden osoittaminen inhimillistää ja avun pyytäminen ja saaminen voi liittää ihmisiä elinikäiseen ystävyyteen. Yhdistää eliniäksi. Yhteistyö yhteisössä auttaa kaikkia oppimaan ja kehittymään. Ideakin kehittyy nopeammin useampaan suuntaan kun on monta kehittäjää, kun on yksi niin mihin se kehittyy? Ellei sen tavoite ole kehittyä ja etsiä kokoajan sitä mitä voisi käyttää.

Kehittymiseen tarvitaan kaksi, reaktio ja vastareaktio vai reaktio ja sen myötäreaktio? Jokainen reaktio muuttaa olomuotoa mutta eikö vastareaktio pysäytä reaktion? Ja myötäreaktio kiihdytä sitä? Mille olla myötämielinen ja mitä vastustellaan ja millä? Kyllä joitain asioita kannattaa vastareaktiolla hillitä, mutta miten myötä reaktiot vaikuttavat? Mieleeni tuli omakohtainen kokemus jossa piti vastata joko kyllä tai ei kaikkiin kysymyksiin mitä esitettiin. Se reaktio mikä tuosta tuli oli joko myötämielisyys kun sanottiin kyllä ja vastenmielisyys kun sanottiin ei?

Millaisia reaktioita herättää kysymykset
Millaista on miesten rakkaus? Millaista on naisen rakkaus?
Eritelläkseni tätä hieman niin

Millaista rakkautta miehet kokevat naisia kohtaan?
Millaista rakkautta miehet kokevat miehiä kohtaan?
Millaista rakkautta naiset kokevat miehiä kohtaan?
Millaista rakkautta naiset kokevat naisia kohtaan?
Millaista rakkautta he opettavat toisilleen? Millaisia tekoja?
Miten ihminen kohtaa toisen ihmisen? Millaista rakkautta annetaan?

Enkä nyt tarkoita pelkkää seksuaalista rakkautta ja intohimoa, vaan kiintymystä, sisaruutta ja veljellisyyttä. Ystävyyttä selitettynä hieman syvemmin. Apua jonka on valmis antamaan toiselle? Mitä tekemään toisen puolesta? Sitä kuinka juuri sinä rakastat toisia...? Mitä rakkaus sinulle merkitsee?

Millaista rakkautta miehet kokevat lapsia kohtaan?
Millaista rakkautta naiset kokevat lapsia kohtaan?
Millaista rakkautta he opettavat lapsille? Millaisia tekoja?
Miten lapset opettavat rakkautta?


Millaista rakkautta miehet kokevat eläimiä kohtaan?
Millaista rakkautta naiset kokevat eläimiä kohtaan?
Millaista rakkautta eläimet antavat?
Mitä eläimet opettavat rakkaudesta?
Kuinka olento kohtaa toisen olennon?

Millaista rakkautta miehet kokevat ympäristöään kohtaan?
Millaista rakkautta naiset kokevat ympäristöään kohtaan?
Miten ympäristö on rakastettava? Mitä rakastat ympäristössäsi?

Millaista rakkautta miehet kokevat itseään kohtaan
Millaista rakkautta naiset kokevat itseään kohtaan?
Eroaako rakkaus toisia kohtaan rakkaudesta itseä kohtaan?
Mitä kohtaa rakastat itsessäsi eniten? Rakasta yksipäivä sitä kohtaa mikä on saanut vastenmielisyyden leiman itsessäsi!



Miten kohtelet toisia? Kohteletko niin myös itseäsi? Kohteletko kaikkia samoin? Ei ikä ratkaise viisautta jota voi kaikille suoda. Sen ratkaisee kaikki itse! Minkä ikäisille olet valmis antamaan apusi? Taitosi, älysi ja ennenkaikkea huomiosi?

Voimme olla tärkeitä vain niille ihmisille joihin vaikutamme!! Keneen vaikutat? Itseesi kyllä ja kenen kanssa työskentelet, kaikkiin jotka kohtaat, kaikkiin jotka kuulevat puheesi, kaikkiin jotka lukevat sanasi, kaikkiin jotka näkevät sinut? Kaikkiin välillisesti sillä sinä luot reaktioita toisiin jotka taas luuovat niitä toisiin. Ja kaikki riippuu ihmisestä itsestään onko reaktio myötämielinen vai vastareaktio asiaa kohtaan. Se riippuu asenteesta ja tunteesta, ollakko myötä vai vastaan tässä asiassa. Ja tämä on se suurin rakkautta koetteleva asia, että kuljemme yhdessä omine valintoinemme vaikka ne eroaisikin toisistaan. esim. Minä tykkään suklaasta ja toinen ei, voimme silti elää ystävinä.
Kaikki riippuu reaktion suuruudesta minkä herätämme toisessa ja sen reaktion määritelmästä.

Kuinka sinä reagoit tänään?






1 kommentti: