perjantai 29. huhtikuuta 2016

Väheneekö loppuviikkoon?

Aamupalana 2 palaa päärynä pannaria ja inkivääri teetä maidolla.

 Ruuaksi 3 vohvelia, täytteinä possu, salaatti ja mansikkahillo ja bandan laku
 Iltaruokana otin piimää-puolukka smoothien
 Jiätelöhän se on tuas joka minulle ystävällisesti tarjottiin
Ja hämärästä teatterista valkosuklaarusinat

Siinä oli tämän päivän ruokailut lisanänä 2 kupillista vettä jotka join ennenkuin muistin että ne piti kuvata, oli niin jano.

Väheneekö ruoka loppuviikkoon vai onko syy että seurassa syö useammin/ enemmän? Tietysti seurassa aikaa ruuan ääressä menee pidempään kun vaihdetaan kuulumisia.

Saako tälläinen pitkän kaavan syöminen santsaamaan herkemmin, ottamaan lisää, kun toinen syö.

Onko itsehillintää lopettamiseen? Olenko itse esimerkki joka lopettaa ruokailun vai jatkanko vain syömistä?
Syönkö kun toinen ei ole vielä lopettanut? Tietysti  valmis annos valmiina edessä on helppo syödä ja se oli siinä, mutta entä silloin kun on mahdollisuus santsata ja ruokaa notkuu edessä kaikenlaisia herkkuja?

Millaisia valintoja ruuan kanssa tehdään? Yleensä nälkäisenä omat päätökset ruuan suhteen ovat huonoja, joten en tykkää mennä nälkäisenä kauppaan, koska siellä himoaa kaikkea ja yleisemmin se on sokerista herkkua.
On vaikeaa kieltäytyä kaikista ärsykkeistä ja tehdä itsekurinen ryhtiliike ja ostaa vain se mitä tarvitsee. Siksi itse suosin ostoslistaa, koska sitten jää heräte ostokset ostamatta, toinen hyvä keino on mene mahdollisimman nopeasti kaupanläpi! Vauhtisokeus sokaisemaan muun etsitään vain päämäärät mitä lähdettiin hakemaan ja äkkiä kassalle ja ulos.

Olen nimittäin huomannut itsessäni tämän että mitä pitempään kiertelen kaupoissa sitä vaikeampaa on pysyä ruodussa nälkäisenä, tietysti hyvä ratkaisu on lähteä kylläisenä kauppaan. Toinen kikka nälkäiselle, joka ei tiedä mitä syödä on mennä kaupanläpi ilman koreja ja kärryjä.
Kahden käden valinnan sääntö mistä syöt pitkään ja tulet kylläiseksi ja minkä kannat käsissäsi? (Mikä on se saalis, jonka kannat kotiin?) Se on jo hyvä sääntö että mikä kulkee käsissä niin on pakko valita mitä ottaa, eikä voi seurata kaikkia mielitekoja.

Olen itsetodennut että hedelmät ovat hyvä ensinälän sammuttaja, vaikken aina toteutakkaan tätä. Mutta hedelmät antavat lisäaikaa ruuantekoon: Banaani on hyvä tähän.

Nälkä saa myös äkäiseksi ja ärtyisäksi...se saa myös keksimään tekosyitä ja perusteluja mitä kaikkija herkkuja saisi syödä. Mitä herkkuja saankaan syödä ja milloin? Olisi hyvä selvittää? Ja mitkä kaikki lasken herkuiksi? Herkkullista kun voi olla ihan tavallinen ruokakin.

MITKÄ OVAT NE RUUAT JOILLA PALKITSEN ITSEÄNI? Mistä palkitsen itseäni ja miksi?
Mitkä ovat ne ruuat joilla herkuttelen?
Mitä syön ensinälkään?
Mikä on ruoka, jolla syön itseni kylläiseksi?

Ajattelenko ruokalistani viikon ajalle kauppaan mennessä vai päivittäin?
Onko minulle edes selvää mitä kaikkea syön?

Entä ruuat joita tarjotaan? Itse otan tarjotun ruuan vastaan, sillä arvostan syömistä. Toisinaan kyllä kieltäydyn, esim. Silloin kun olen itse juuri syönyt ja pyydetään syömään. Olen kyllä toisinaan mennyt seuraksi istumaan. Kyllä se toisinaan tuntuu oudolta, mutta silloin on käytettävä tilanne hyödyksi ja puhuttava omat kuulumiset kun toinen syö. Sillä yleensähän ruokasuussa olija on hiljaa! Joten valitkaamme syötävän annoksen koko ja puhukaamme sitten kun ruoka loppuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti