maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kukkoileva aamupala

Mitenpä olisi parempaa aloittaa aamu kun kalakukolla?
Tietenkin näin että palanpainike kaverina on jäiset mustikat survottuna maidonkera! Jos hörppii liian nopeasti niin aivot jäätyy.


Olen aina ollut aamulla syöjä ja toisinaan herään nälkään, murisevaan mahaan. Voin siis tankata normaalin aterian verran heti aamulla 5/6/7 aikaan ja ysiltä on jo nälkä uudelleen tai jos ei ota ysiltä ruokaa yhdeltätoista on pakko ottaa. Sillä toisinaan olen kiukkuinen ellen saa ruokaa. Aivot toimii paremmin kun on syönyt. 

Syöminen on toisaalta mielenkiintoinen aihe seurailla, kuinka toisinaan on nälkä koko ajan ja toisinaan on melkein kuin paastolla että nappaa jotain silloin tällöin että varmistaa että suoli toimii ja tahtoo muutakin kuin juomista. 

Jos jotain tykkään tehdä niin se on syöminen. Kunnon ruuan syöminen! Tykkään salaateista niissä ei ole mitään vikaa ja ne ovat hyvä lisä, mutta olen lihan ystävä. Ja kesä on tulossa joten grillaamaan on päästävä. 

Minä siis grillaan lihapihvejä, en hirveästi itse mausta niitä, perus pippuri ja suola ja toisinaan valkosipuli. Ne ovat hyvän ruuan maustamisperusta minulle.  Niin ja tietenkin nälkä! Se maustaa ruuan parhaiten! 

Tykkään syödä hitaasti ja pitkään, hitaasti siksi että ehtii pureskella ja nauttia ruuan mausta ja ymmärtää milloin on kylläinen. 20min kylläisyyden tunteeseen.

Saattaa joskus tulla tilanne että syö itsensä ähkyynkin, kun ruoka vain maistuu niin hyvältä! Eikä tunnu kylläiseltä.  On kyllä muutamia kertoja käynyt niinkin että kovimman nälän tunteen onkin tehnyt jano, kun janolle ei ole erikseen omaa tunnetta. Ehkä suunkuivaminen sittenkun on jo aivan pakko saada vettä. No silloin on jäänyt ruokaa syömättä.

Sitten on 15/16/18 iltaruoka aika riippuu mitä on tekemässä ja illalla ehkä jotain ihan pientä jos on nälkä. Tai isomminkin jos on tarkoitus vielä valvoa. Hedelmät on mukavia iltapaloja ja maidolla saa sen pahan maun suuhun aamuksi. 

Itse en tahdo syödä/ juodakkaan illalla paljoa, koska juominen käytättää vessassa yöllä ja suvussa on refluksia enkä ole niin poikkeus etteikö minullakin sitä olisi.
Joten vältän ilta syöpöttelyä että ruoka ehtii sulaa.

Kannattaa muuten nukkua vasemmalla kyljellä niin vatsalaukku jää asentoon että tuota paluu virtausta ei pääse tapahtumaan!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti