perjantai 3. elokuuta 2018

Siekö tiikeri



Pohdinnassa se miten toisen sanoma sana tai lause jää päähän pyörimään, tai oman unihahmon sanat.

Miksi se jää päähän?
Miksi emme sivuuta juuri tuota sanaa lausetta vaan se ottaa omissa ajatuksissa vielä lisäkumpuja. Lisää ajatuksia alleen?

Mielestäni jokin siinä koskettaa tunne kapasiteettiä tai mielen aivojen ärsyke kapasetiittia niin että sitä on käsiteltävä.

Vähän niinkuin joku tarjoaisi vaihtoehtoa 
Tai ympäristöä joka on otollinen tilanteen käsittelyyn ja riippuen siitä miten voimakkaasta tunne ärsykkeestä, käsiteltävästä asiasta on kyse niin minkälaisiin tunteisiin lopulta yhdistät tuon ihmisen tai hahmon. Minkä päälle kokoat ja mitä. Varo omaakin ajatusta, voit johtaa itsesi harhaan niin monella tapaa ettei rajaa. Juuri tuo ajatusten liittäminen toisiin ihmisiin, siis sinun oman mielikuvan kerryttäminen sinun linssien ja suodattimien läpi tehty tulkintojen kokonaisuus.

Kyllä jokaisella tulee mielikuvia ihmisistä ja kyllä liitämme heitä erinäisiin tapahtumiin mielissämme. Silti kukaan muu kuin sinä itse et ole vastuussa siitä tunnereaktiosta mitä käyt läpi, jonkun tilanteen jälkeen.
Sinä päätät reaktioksi luonteen tilanteissa ja ymmärrän että monesti jälkiviisaana on hyvä elää, kun tapahtunat yllättävät hetkellisesti. Ja vastakun omassa kotonaan rauhassa käy tapahtumia läpi, niin silloin tapahtuu tuo ajatusten kumpuileva kiihdytys, jälkipyykki, jossa ajatukset kokoontuvat toistensa päälle.

Omat tulkinnat omista tulkinnoista ja jatkumo jossa kukaan muu kuin sinä itse teet tulkintoja omien löyhien ajatustesi päälle. Joiden pohjalta monet ovat valmiita reagoimaan seuraavaksi. 
Keskustelut oikean henkilön kanssa olisikin siis tässä hetkessä tärkeitä. Sen jonka kanssa, jolloin ajatus on lähtenyt alkuunsa.
Ja jos ei ole mahdollista tarkistaa faktoja, niin paperi on paras kaveri, jolle kirjoittaa kysymyksiä, joihin haluaisi vastauksen.
Sillä silloin ei tule niin helposti kiihdyteltyä ja pystyy jäsentelemään asian ja huomaamaan ajatusten taustoja.
Juuri sitä minkä päälle yritämme kerätä tuota ajatusta.


Minäkö tiikeri?
Sanoi perhonen, vain mieleltäni, sillä kehoni on perhosen, se ei silti estä minua kuvittelemasta olevani tiikeri!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti