torstai 23. elokuuta 2018

PikkuSiniset verhot


Halusin verhota kämppäni siniseen tyyliin. Ja saatuani ikkunat pestyä, pistin verhot ylös. Nyt muistin varoa, myös tuolin selkänojia erään verhojen vaihdon opettamana.

Nyt ikkunoiden vaihdon jälkeen hankin siniset verhot, koska ylläri pidän sinisestä ja olen himoinnut sinisiä verhoja jo 5 vuotta mutta oikean väriset eivät ole sattuneet kohdalle. Ja nyt sitten tokkarilla  ylläripyllärinä silmiini sattui nämä. Myös tumman harmaat oli silmää miellyttävät. Mutta olen sitä mieltä että joku raja sentään.  On kyllä käynyt mielessä että keltaisetkin verhot olisi kivat kevääksi.
Mutten haluaisi hamstrata erilaisija verhoja kaappeja täyttämään.

Tämä saa miettimään taas sitä ettei hamstraaja minussa taas pääse innostumaan, sillä monesti olen ostanut yhdet on jonkin ajan päästä tullut seuraava. Vaikkei tarvitsekkaan, en tietysti olisi tarvinnut näitäkään  verhoja, mutta koska olin jo pitkään tahtonut ja halunnut siniset verhot ja olivat plussana alessa! Jotta saisin sisustaa asuntoni siniteemaiseen asuun.
Joten voikin kysyä olenko vaihtanut itseni vaatettamisen ja koruilla koristelun, asunnon koristeluun?

Onko siis perusteltua vaihtaa asunnon ilmettä, kun se lisää viihtyvyyttä? Ja näin  on enemmän itsen näköinen ja mikä vaikutus on sillä että asuu itselleen miellyttävässä ympäristössä: Kun ympäristö on harmoninen.
Voiko siis epäharmonia pitää mielen vereslihalla?

Tekeekö se eheämmän olon? Ryhdittää tilassa olevaa ihmistä? Mikä tekee tilasta juuri sinun tilasi? Sinun tavarasi? Millaisia tavarasi ovat? Joten mitä se kertoo sinusta?

Mitä tavaroilla tehdään? Kertoo sinun toiminnastasi! Millä siis olet itsesi ympäröinyt? Tavaroilla joita käytät? Vai tavaroilla joita et käytä? Käytössä tavara on parhaimmillaan, sillä silloin se toteuttaa tarkoitustaan!  Sillä en näe itua sisustaa asuntoa sen näköiseksi, missä itse ei viihdy.
Käyttää itsestä epämieluisia tavaroita, kuten esimerkkinä kuin käyttäisi hiertäviä vaatteita. Jolloin epäsopiva tavara ikäänkuin hiertää mieltä.

Jolloin voikin kysyä, pitääkö epäharmoninen ympäristö mieltä verelihalla? Ja jos harmoninen ympäristö on tervettä, niin miksi ei tulisi pyrkiä harmoniaan?

Onkin kysyttävä milloin ihminen on harmoninen, sopusoinnussa kaiken kanssa?
Silloin kun hän muuntuu vai silloin kun hän on paikoillaan? Ehkä harmonia on tasapainoon pyrkimistä ja tiettyjen muuttujien vaihtumista ja joidenkin asioiden pysymistä samana. Mutta mikä pysyy ja mikä muuttuu? Kodissa joka on harmoninen juuri sinulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti