torstai 30. elokuuta 2018

Elämä piilottaa alleen


Unohduttuamme elämään, elämä kasvaa yllemme. Monestikkaan emme tule ajatelleeksi kuinka elämä pitää meistä kiinni ja kasvaa ympärillämme, kun annamme sen kasvaa. Kuinka opimme uusia asioita, opimme tuntemaan uusia ihmisiä. Tapoja, kokkaamaan uusia ruokia, näkemään elämää uudelleen ja uudelleen uudella tavalla.

Mitä sinä omaksut ja kuinka syvästi? Kuinka nopeasti? Kuinka nopeaa muutosta näät itsessäsi ja mihin suuntaan muutut?
Puut muuttavat muotoaan, onko muutoksella siis väliä? Pilvet muuttavat muotoaan, joten mitkä ovat ihmisessä tapahtuvat muutokset, muodonmuutokset kun hän oppii? Muuntautuu uuteen asiaan sopivaksi tai muuttaa jotain vanhaa muuntautumalla itse?

Mikä on muodonmuutos, joita ihmiset kokevat? Pitää ainakin hyväksyä muutos, kun on hyväksynyt muuttuvansa, niin tarkkailkaamme asennettamme, jolla suhtaudumme muutoksiin. Vastustamme muutosta ja uutta, kuinka uudesta saadaan tuttua? Tekemällä ja tutustumalla, siispä vastustaminen on tyhmä päätös, jos halutaan toimivaa muutosta. Emme toisaalta monestikkaan tiedä mitä vastustamme?

Kuinka tervetulleeksi sinä koet itsesi?
Millä ajatuksella tulet tilanteeseen?
Mihin tähtäät oppimisessasi, tekemisessäsi?
Mitä tavoittelet?
Kuinka moni muu sekoittaa soppaa?
Kuinka moni vaikuttaa sinun tekemiseesi?
Kuinka moni hämmentää sinun soppaasi?
Autatko muita? Vapaehtoisesti jaat sopastasi, opetat ja opastat.
Kuinka herkästi kysyt apua?

Itse olemme rakennelma, jonka päälle elämä kasvaa. Kuinka rakennamme itsestämme tietoisesti ihmistä, joka oppii oppimaan muutoskäyttäytymisensä.

Kieltääkkö itseään tekemästä vai oppiako tekemään kuinka tulisi tehdä. Tätä monesti lapsia kaitsiessa voisi muistaa. Kuinka saa tehdä asioita vs. Mitä ei saa tehdä. Mitä siis opetamme ja kuinka otamme sen vastaan. Mikä sinusta tulee, kun kielletään vain asioita, mikä sinusta tulee kun sinut otetaan tekemiseen mukaan ja annetaan tehdä ja opetetaan tekniikkaa kuinka tehdä.

Kiellettäessä emme koe hyväksyntää ja pohdimme vain mitä voimmekaan tehdä, jos ei noin. Eli kun haluamme oppia nopeammin, tulee löytää opettaja, joka voi ohjata käyttöä. Muttei kieltäminen ja sana Ei ole paha asia, se on yksi käännetty kivi, jonka alta ei löytynyt voittoa.
Aikaa antaa itsensä kasvaa oppimaansa asiaan tai pois oppia, jotain jo opittua, oppia vaikka käyttämään molempia käsiään. Kasvatamme itseämme parhaiten elämällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti