torstai 30. marraskuuta 2017

Marraskuun parhaat 2017

Joulu tuppaa jo ovelle joten olisi aika pistää pilkettä silmäkulmaan ja aloitella joulukalenterin teko...

Mutta eipä hätäillä vaan pistäydytään marraskuun parhaisiin


Kirja:
 Harry potter ja salaisuuksien kammio 2 kappaletta ääneen. Tätä kirjaa luemme ääneen uusinta kierroksena kun siskoni on kuuntelemassa. Luemme siis vuorotellen kirjaa, jotta lukijan suu ei liiaksi kuivu ja välillä on kiva kuunnella.


Victoria Aveyardin-Lasinen miekka on ollut helppolukuista luettavaa, jossa on ollut toimintaa ja melskettä. Voisi hakea jo seuraavan osan luettavaksi. Tämä on siis 2.osa tätä sarjaa. 1.osa on Punainen kuningatar, jos kiinnostaa kirjoihin tarttua, sillä ymmärtääkseen tätä kirjaa on luettava ensimmäinen osa.

Elokuvia
Harry Potter ja puoliverinen prinssi, tämän katsoin innostuttuani kirjan luvusta ja pottereita voi katsoa monta kertaa kyllästymättä.

Wonder woman, toinen kerta kun näin ja tykkäsin ehkä enemmän kuin ekalla kerralla, koska nyt pystyi perehtymään tarinaan paremmin. Eikä tarvinnut kyylätä mitä hahmot tekee ja pystyi kesskittymään taustoihin ja vaatteiden yksityiskohtiin. Edelleen mieleen jäävin kohta oli se kun kävellään ohi vaikka haluaisi auttaa...

Tuntematon sotilas, 2017. Menin sekalaisin tuntein katsomaan tätä, 1. Olin flunssassa ja pää oli täynnä räkää. Mutta mieli avarana. Ja ensimmäinen mieltä pakottava asia oli Täähän on perhana väreissä! Siinä sitten yrität ymmärtää että kuka näyttelee ja ketä, kun tunnistat tuttuja julkimoita leffasta. Ja yrität sulauttaa ne hahmoihin. Ei kaikista ihan onnistunut! Oli hyviäkin kohtauksia, kelpo leffana ja nyky nuorelle ehkä helpommin lähestyttävä. Mutta kaipasin itse mustavalko versiota vuodelta 1955, sillä aina kun olen katsonut tämän mustavalkoelokuvana niin olen ajatellut sitä että mennään menneeseen mustavalkoaikaan tv:ssä, joten se on tuntunut historiallisemmalta lähetykseltä. Sekä kun on katsonut lähes joka vuosi penskasta asti tuon mustavalko version niin tuo värillinen versio uusin näyttelijöin, sai fiiliksen tämä menee väärin. Se kun on iskostunut tietyt kasvot tiettyyn rooliin niin ei voi mitään.  Jäi elokuvana eri fiilis, ja jäi mv-filmille jälkeen, mutta plussana annan että oli varioitu uusia kohtia muutama tähän leffaan.

The Circle
Piti katsoa, koska Tom Hanks leffassa ja oli toisaalta mielenkiintoinen liittyen teknikkaan ja tiedon levittämiseen liittyen. Rauhallinen elokuva, jolla oli sanottavaa, mutta ei ollut sykähdyttävä.

The Magnificent Seven
Sanoisin räiskintää lautakaupungissa, ihmisiä ja toimintaa.
Hyviä hahmoja, ihan toiminnallinen ja ok ajan viete! Voisi katsoa uudelleen

Sarjat:
Edelleen katsonnassa
Game of thrones, kautta 5
True detective, kautta 2
Hiljainen todistaja, kautta 16
Hannibal, kausi 1 kokonaan käsitöiden taustalla.

Musiikki

Fleurie-Hurts like hell
Chase Holfelder-Animals
Rag'n' BoneMan- Human albumi
Shireen-Umai (videon mekko!)
Trixie whitley-Breath you in my dreams
Ja lopuksi
albumi Blue sangoma sounds




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti