tiistai 19. syyskuuta 2017

Ruoka-aine 5

Metsästin poron ulkofileen pakasteena cittarilta 
Paistia en uskaltanut kuvitella ostavani jättiharppauksin nousevan hinnan takia, enkä senkään takia kun en tiennyt miltä Poro maistuu.

Käristystä olen kyllä syönyt muttei siitä ole osannut löytää sitä poron makua tai edes ajatellut syövänsä poroa.

Valitsin mausteiksi suolan ja pippurin jota ripuuttelin pannulla olevien lihojen päälle. Paistelin voissa ja leikkelin keittiö saksilla tollaisiksi suupala linteiksi


Otin niihin väriä kuumalla pannulla ja paistoin kypsäksi sillä itse en todellakaan pidä raa'asta lihasta.


Nostelin lihat pois ja heitin puolukkasurvosta pannuun ja keittelin kasaan poron voi liemien seassa, joita ei paljoa jäänyt.

Ihan kiva kastike, jotain se olisi vielä kaivannut mutten oikein tiennyt mitä joten jätin syötäväksi sellaisenaan ja siirryin kaatamaan vedet riiseistä

Tämän kokki kolmosen ihka ensimmäinen pororuoka: Petteri punakuono!
Jouluisesti riisipedillä vain kaneli uupui!


Jouluna voisin kuvitella syöväni tätä!
Maussa oli pehmeä, riistainen ehkä hyvin miedon etäinen hirvenmaksamainen maku ja oli oikein pehmoista syötävää. 

Annokseen jäi vain nuo palat kun maistelin ja maistelin. On kai tässä vaiheessa turha sanoa että tykkäsin todella paljon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti