tiistai 19. syyskuuta 2017

Ruoka-aine 4

Se on kyssäkaali! Ei se mitään jos sinäkään et osannut nimetä tätä kaalinpäätä, joka maultaan olikin enemmän lanttu-nauris akselilta! Eikä se ole punaista sisältä!

Etsiskelin reseptiä netistä sillä en ole ikinä tästä tehnyt mitään, 
pakkosanoa etten ollut nähnytkään ja vain nimen olin kuullut joskus.

Resepti jonka itse toteutin syntyi kahden reseptin yhdistelmällä, katsoin mitä makuja oli käytetty ja tein itselleni sopivan

Sallan kyssäkaalikeiton kokoonpano

Noin 5 dl vettä
1 Kasvisliemikuutio
1 kyssäkaali
1 punajuuri
1/2 Punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl pippuri

1,65dl kermaa( 1/2  3,3d purkista), 
joka venailee soseutusta ennen lisäämistään!


Pikkuisen reilu tunti että on lautasella
Riippuu kuinka nopea kuorija ja pilkkoja olet!
Ja millaiset palat keittelet.
Huom! Jos jätät kyssäkaalin kuorenpaloja huomaat ne sosekeitossa soseutumattomina huituloina! Eli kuori reilusti mielummin kuin liian vähän!

Naureskelin että olipas tälläistä violetin punaista voimaruokaa!
Palat ja mausteet kaikki keittoon ja kypsyttele kypsäksi!
Pistä kansi! Oli nimittäin aika tujukka maustepilvi ilmatilassa!
Surauta soseeksi
Lisäile kerma ja lämmittele jos meni liian viileäksi omaan makuun!
Ja sitten syömään!

Maku on mausteinen ja lämmittää mukavasti syysilmassa kylmynyttä kehoa.
Mielestäni keittoa oli ihana syödä, koostumus oli hieman mannaryynimäinen miellyttävän iloinen. Tarjoilisin ulkonapuuhailun jälkeen! Ja on ihanan värikäskin!
Itse kaverina testasin vuohenjuusto kurkku ruisleipää ja toimi! Vaikka vuohen juusto peittikin makua mutta toimii! Otin nimittäin santsi kipollisen!.... Jäi myös huomiseksi!
Suosittelen nälkäiselle 2 hengelle tai 3 henkeä silleen sopivasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti