sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Ruoka-aine 3

Oma valintani, sillä olin eilisen liikenteessä ja on perjantaisia ruokia vielä kesken syömisen siksi en siirry seuraavaan ruoka-aineeseen listalla vaan nappaan omaan ruoka kokeiluuni perustuen aamupalani.  Kaurahiutale!


Kaurahiutaleita noin 1/3 puolimukillista enemmän niin on kiinteämpää ja sitten kuumaavettä lähes täyteen 1 cm varalla, jotta pystyy sekoittamaan ja anna  turvota ja pehmetä, hieman jäähtyäkkin!  Kuuma kaurapuuro ei ole kivinta suun polttamis ainetta!
Hyvin kerkeää vessailut hoitaa tai tanssahdella parin kappaleen parissa tai lukaista kirjaa, eikä haittaa jos unohtuu pidemmäksikin aikaa syömättä.

Olen sitä mieltä että kaurapuuroa tehdessään on sotkettava astioita mahdollisimman vähän sillä olen huomannut, että kuivuneet kaurapuuro jäämät ovat kuin kiveä astioiden pinnoilla, siispä astiat on pestävä heti käytön jälkeen. Minimoin tiskin määrää, sillä en todellakaan ole tiski-intoilija käsinpesijänä!

Minulla on testissä mitä tapahtuu kun syö vain kaurapuuron aamupalaksi vuoden verran, joitain päiviä voi olla ettei pysty kaurapuuroa järjestämään mutta kaurahiutalepiimäsekoitus on kanssa hyvää. Eikä se ole maailmanloppu jos yhtenä päivänä kaurapuuro jäisikin välistä, kunhan se ei käy useampana päivänä peräkkäin.

Tykkään itse juoksevasta kaurapuuro koostumuksesta, sillä se on paljon helpompi niellä kuin paksu ja kokoon paakkuuntunut hiutale seos klimppimöykky. Kuvailisin omaa lempparia juotava kaurapuurokeitto ja tälläisellä koostumuksella en tarvitse pistää puuroon lisukkeita että se menisi alas. Voi silmän ymmärrän puuroissa, lisättyä sokeria en, marjat kyllä kai mutta toimiivat paremmin mannapuuron kanssa. Kaurapuuro on kaurapuuro enkä sitä lähtisi millään sotkemaan, suolaa voi lisätä jos tykkää mutten itse laita. Kaverina voi syödä leipää jos tuntuu että tahtoo muun maun suuhunsa, ei sitä tarvitse sekoittaa sinne puuroon. Olen testannut myös suosituksesta maksamakkaraa kaurapuurossa ja se toimi kivasti voi silmänsijasta, silloin on tykättävä myös maksamakkarasta!

Miksi tälläinen testi?
1. Mahalle hyväksi
2. Ei tarvitse vaivata päätään kysymyksellä mitähän sitä ottaisi? Yksinkertaistaa aamurutiinit!
3. Mitä suolibakteerit tykkää kun tulee kuitua? Kakan koostumus!
4. Nesteytys sillä keittomaisemmassa kaurapuurossa on enemmän vettä!
5. Annoskoko! Kuinka pitkään pitää nälkää? Onko vähemmän enemmän? Mietin ruoka-annokseni kokoa sillä mitä pienempi ateria ja pienemmäksi jauhettu sitä paremmin ja nopeammin se sulaa. Huomasin että tuo taika-astiaston kuppi oli tähän sopiva koko, sillä näkymä on ettei puuroa olisi paljoakaan, sillä en nää korkeutta, lautaselle kaadettuna iskee lannistuminen koska määrä on leveämmällä.
6. Helppo ja vähän vaivaa. Se että pystyn juomaan kaurapuuron tekee kaurapuurosta nautittavan kokemuksen aamulla. Rakastan helppoutta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti