tiistai 31. tammikuuta 2017

Vaatteet aatteet: Oon niin sininen

Olen nyt useamman viikon ajan jälleen katsonut stylelikeu videoita ja nämä vaatteisiin ja tyyliin liittyvät videot, saivat tuulta purjeisiin, kuunneltuani radion keskustelu ohjelmasta rooleista mitä on elämän aikana, ne vahvimmat minät joilla selviytyy uusissa tilanteissa. Lisäpontta ajatteluun antoi myös elokuva Split (kauhu,thrilleri) jossa mies päähenkilöllä on jakaantunut persoonallisuus ja jokaisella persoonalla omat vaatteet.

Rooli, persoona, tyyli, vaate.

Vaatteet luovat roolin, jota elämme ja puemme ne vaatteet, jotka tehostavat tuota roolia. Sinua, sitä minkälainen olet. On työ minän vaatteet, kotivaatteet, bilevaatteet, juhlavaatteet...

Kuinka ilmennät omaa sisäistä maailmaa vaatteilla?
Millaista olotilaa vaatteesi henkivät, millaista karmaa niistä huokuu?
Mikä tunne niihin on kätkeytynyt?

Kun vaatteissa on olotila ja ne luovat oloa niin
Kysyn onko vaatteessa silloin ensimmäinen fiilis kun olet nähnyt vaatteen, jonkun yllä/itsesi yllä ja mitä tuo fiilis sinulle edustaa. Vai onko kyseessä tunne, joka on tullut tilanteesta käyttäessäsi vaatetta ja se muistuttaa sinua siitä tunteesta? Eli luovatko vaatteet koko ajan tiettyä oloa, henkien tiettyä tunnetta ja fiilistä mikä niiden muotokieli tuo vai onko kyseessä käytössä opittu olo?
Luonko siis itse olon vaatteisiini vai luoko vaatteet minuun olon? Millainen kuvan olet saanut vaatteistasi? Siis itsestäsi!

Lemppari juttu on käärityt ja ylös vedetyt hihat, tiedä siitä sitten tykkäänkö paljaista käsivarsista vai onko kyseessä jäähdytys taktiikka? Perus kotiminä


Millaisia muistoja kuljetamme vaatteissa, mitä nuo muistot tekee minuudelle kun pistämme ne ylle. Radio ohjelmassa puhuttiin että tietyissä tilanteissa ihmiset taantuvat lapsuuden rooliin yms.

Kerran ilmennämme vaatteilla itseämme, niin mitä ja millaista puemme yllemme, kuvaileppa noita vaatteita jotka on ylläsi ja kuinka se ilmentääkään tämänhetkistä olotilaasi? Mitä ankkureita olet itseesi tehnyt itsesi ja noiden vaatteiden välille?

Sama pätee koruihin, meikkiin, hiustyyliin, kenkiin kaikkeen vaatteista lähtien.
Kuinka olet sisustanut kotisi ja kuinka se huokuu sinua? Kysynkin minkä ikäistä itseäsi? Mitä roolia sinussa? Millainen väri viehättää itsesi yllä ja millainen toisten?
Olen korvakoru koristautuja
Kun sinulla on muisto vaatteessasi, niin mistä se kertoo? Ne tapahtumat siis muistossasi? Käytätkö vaatetta? Hyvä kun käytät ja jos et, miksi säilytät sitä? Miksi säästät tunnetta tai muistoa, jota et halua käyttää?

Miksi juuri haluat pukeutua tuohon asuun? Mitä ilmettä haet? Jotain vartenhan olet vaihtanut vaatteesi! Jotain vartenhan sinäkin pukeudut!? Näyttääksesi hyvältä, rajulta jne. Vaiko vain peittääksesi alastomuutesi? Mitä tahdot toisten tuntevan kun kohtaavat sinut? Mikä on oma-ajatus itsestäsi, että muut näkevät minut näin. Haetko siis huomiota pukeutumisellasi vai pidätkö vain hauskaa pukeutuessasi?

Tällä kuviolla varustetut housut palvelevat kotipöksyinä/nukkupöksyinä
Ja kaikkea mitä käytän kotivaatteina niin niissä voi nukkua! Pehmeää, rentoa ja väljää. Ja huomaan että vuoden sisällä mustavalkoinen on pesiytynyt, juuri koti vaatetukseen.



Vaatekaappi ratsiaan!
Kuinka paljon sinulla on vaatteita vaatekaapissasi? Ovatko ne kaikki saman roolin vaatteita? Kuinka monelle roolille pystyt jakamaan vaatteesi? Ketä kaapissasi asuu? Mitä rooleja löysit?

Mitä hyvää noissa vaatteissa on että olet ne valinnut? Mistä ne ovat sinua auttaneet? Mitä nuo roolit sinussa tekevät? Joten kuka luulet olevasi? Vai tiedätkö olevasi?

Ulkona käy siniset farkut, sillä ne käyvät kaikkeen, ne ovat sellainen vaatteiden peruselintarvike!
Mallista en osaa sanoa, hieman väljät ennemmin kuin tiukat. Sillä en tykkää että farkutkaan puristaa.
Myös kaikki liput laput irtoaa ettei mikään hierrä! Tai siksi en käytä villapaitoja koska ne kutittavat niin että tulen hulluksi!


Katsoppa vaatteitasi ja etsi itseluottamusta herättävät vaatteet? Millaisiin tilanteisiin otat nuo vaatteet? Mikä vaate on suojakuori? Minkä läpi ei ulkomaailma pääse sisään? Mitä luonnetta tuo vaate ruokkii? Mikä rauhoittaa sinut ja mikä tekee sinut täysin hulluksi! Kerran suhtaudumme noinkin muuntuvasti omiin vaatteisiimme, niin miten suhtaudummekaan toisten vaatteisiin? mitä vaatetta emme voi sietää? Onko kyse muodosta? Kuosista?Tunnusta? Miten se on toisen yllä? Paljastaako se liikaa? Onko se liian peittävä?
Onko se liian feminiininen tai maskuliininen? Onko se liian outo, mitä se sitten tarkoittaakin! Ja vainko siksi että se sotii sinun vaatemakuasi vastaan, roolejasi millainen olet?

Minulle mekot ja hameet on enemmän juhlavaatteita, siistimpää kuin arkipukeutuminen tai no sekin kyllä riippuu ihan mekosta! Mutta toisaalta se olisi siisti testi vaikka kesälle käyttää vaan mekkoja ja hameita +yläosia! Koska en koe omaa oloani läheskään mukavaksi mekko tai hame päällä ja se olisi sellainen  uuden puolen löytämis kokemus. On minulla muutama hame ja mekko joita käytän harvakseltaan,  mutten koe että niitä tulisi käyttää usein.


Miten vaatteet siis tuovat sinun persoonallisuutesi esiin? Kertoo myös sinusta kuinka kannat vaatteitasi, sillä se liittyy siihen mitä tunnet vaatetta kantaessasi! Siihen oletko kotonasi vai aivan vierailla vesillä tuossa vaatteessa!


Katsaus omaan vaatekaappiin kertoo, sinistä, mustaa, ruskeaa, harmaata, keltaista, mustavalkeaa, tummaa vihreää. Yksi poikkeama tuohon lähes hillittyyn värimaailmaan on paita jossa on punaista tai sävynä aniliinin purppuraa. Punainen ei ole minulle kotoinen väri. Olen kyllä käyttänyt punaista, mutta se värinä itseni päällä on sellainen, josta en pidä. Toisille se sopii ja on kiva katsella sitä väriä toisten päällä. Tykkään myös että toiset ovat värikkäitä, mutta itselleni rauhalliset, tyynet ja iloiset värit ovat se mistä tykkään. Huomaan koruissa olevan himmeämpi kiilto, tasaisuus, etteivät kiillä ylitse toisten. Hopeinen ja harmaa metalli. Pakko kommentoida etten tykkää harmaista vaatteista vaikka aika harmaalta näyttäisikin! Sillä harmaa paita päällä näytän ihan sairaalta.... ellei printti pelasta!

Ehkä lisää arki kuvissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti