keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Kaksi hetkeä


Mitä tapahtuu kahden hetken välissä? Riippuu kuinka pitkä hetki on ajallisesti
On niin paljon hetkiä joita emme edes muista ja ne ovat niitä hetkiä ja elämää kahden hetken välillä, jotka on piirtyneet kuviin joita otamme.


Kuvat kertovat vain kyseisestä hetkestä, jolloin otos on otettu. Mutta mitä tapahtuikaan niinä hetkinä jolloin kuvaa ei otettu? 

Eilen katselin kehitettyjä valokuvia lapsuudestani ja jäin pohtimaan kuka oli kameran takana, kuka otti nämä kuvat?  Mietin sitä oliko minulla muistikuvaa noista valokuvan otto hetkistäkään? Osan muistin muttei niissäkään hirmuista muisti määrää ollut kiinittyneenä.  Kuvat voivat jäädä, mutta muistikuvat hiipuvat mielen unohduksen hämärään. Emme ole kiinni menneessä, muutakuin korkeintaan tunteen avulla.  Aistimuksilla jääneet vahvat mielle yhtymät ja minulla onkin kysymys, hamuammeko uudestaan noita mielle yhtymiä. Minulle tulee mummolassa otettu kuva mieleen jossa olemme kuvassa serkkujen kanssa ja vedimme mummolassa aina ruohosipulia ja ruohosipulista tulee siis mummola mieleen ja sen hajun voi haistaa. 

Toinen hajuun liittyvä kuva on savukalan syömisestä, Sen muistan että kyseessä oli lahna ja että jäin kiinni eli kuvatuksi kalan syömisestä, kun sitä ei vielä olisi saanutkaan syödä.

Mietin sitten itseäni kameran takana tyylini sarjaräiskijä! Toisinaan kyllä hieman tarkkailijampi ja yksikuva ja seuraavaan. Mitä haluan huomioida niin että tuon sen esille kaikkien nähtäväksi.

Missä hetkessä on sellaista että haluaisin sen muistettavan. Miksi? Mitä sanottavaa kuvalla on maailmalle? Entä sinulle? Mitä haluat kuvan sanovan?
Kuvathan puhuvat tuhat sanaa!

Siksi mietin tässä että voisin pitää helmikuun arkikuva haaste kuukautena
Ja ehkä hieman selittääkkin niitä! Sillä tiedän ettei minun normaali arki ole kaikille normaalia, kaikki vain sanovat että kuuluu normaalia.  Muttei kukaan tiedä mitä sinunkaan normaaliisi kuuluu ellet kerro siitä itse. Mitä teit? Miten teit? Miksi teit?.... kyllähän siinä kuluu aikaa, mutta se valottaa sinusta vain hyvin pienen hetken. Entä kun kysyisi kerro kaikki ajatuksesi tältä päivältä!

Mitä tahdomme tuoda kuvalla esiin, jonka valitsemme?  Se kertoo meistä itsestämme, siitä mitä pidämme jollain tavalla kiinnostavana, kauniina, rumana, huomiomme kohteena? Mitä siis etsimme? Mihin vastaamme valitsemalla kuvan, jonka jaamme? Mitä tunteita sen toivomme herättävän toisissa?


Mitä valitsemme? Meneppä etsimään postikortti, joka heijastaa sinua! Minä eilen kiertelin ja olin ottaa sieltä mustavalkoisen kortin, jossa oli kuumailmapallon kuva, koska tahdon kokeilla kuumailmapalloilua! Mutta sitten näin tämän kortin, jonka kiinittelin perhosmagneeteilla jääkaapin oveen. Minulla on kai pinkki kausi menossa?



Kertokaapa mitä tämä kortti mielestänne minusta kertoo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti