tiistai 23. kesäkuuta 2015

Pari ajatusta

Iloisesti yksin
vierellä kaikkien

En lähde maailmaa vastaan
kuljen mukana sen.

Miksi taistelisin siitä,
mikä minulle jo suotu on?

Se mukanain kulkee,
vaikka minä aina en.

> Tänään, tämä  ajatus on siitä että rakastan sitä yksinäisyyttä, jossa elän ja sitä kuinka ihmiset pystyvät kulkemaan toistensa vierellä milloin missäkin. Miksi heittäytyisin jarruksi maailmaa vastaan? Kun voin pyörittää sitä oikeaan suuntaan, ollakko jarru vai vauhdin antaja? Miksi taistelisin siitä että saisin rakastaa kun voin rakastaa niin paljon kuin tahdon? Jokaisella solullani jokaista rakastamaani asiaa ja niitä on niin paljon. Nautin rakkauteni käyttämisestä, jokaisesta hymystäni jokaisesta kauniista sanastani, olemassa olostani yms.
Kaikki kulkee mukanani mitä olen kohdannut, jokainen muisto jolla on arvoa, kulkee mukanani. vaikka minä olisinkin paikoillani, mieleni ei tarvitse olla.

Yksin ollessani pystyn rakastamaan kaikkea ja olen sitä pääosilta elämässäni
Tuoppa toinen seuraasi niin huomaamatta rupeaa tykkäämiset ja ei tykkäämiset löytymään, vertailut joissa pitää valita pitääkö vai ei? Yksin ollessaan saa tykätä mistä tahtoo ja niin paljon kun tahtoo. Tarvitsematta sovittaa tykkäämistä toisen mielialaan esim. Ruuan suhteen. Mitä tänään syötäisiin?
Minusta toisen kanssa ollessa pitää valita se mitä tahtoo enemmän tai tyytyä siihen kuka tahtoi eniten jotain ruokaa. Ja tähän tahtoon päädyttiin omasta vai toisen valinnasta? Päätöksestä?
Enkä nyt tarkoita sitä etteikö itse joutuisi  koskaan valitsemaan. Voi totta että yksin juuri joutuu valitsemaan, tuo mahdollisuuksien skaala on mittaamaton! Ja oman päätöksen varassa.
Vastuu on aina itsellä, ruuan tekemisestä ruuan onnistumiseen ja syömiseen asti. Kaikki on omasta asenteesta kiinni. Syyt on vain helpompi ottaa omasta valinnastaan omalle kontolleen kun toisen valinnasta pohjautuvan epäonnistuneen ruuan tyytymättömyyden aiheuttama kiukku. Jakamisessa on siis kyse molempien vastuusta lopputuloksen onnistumiseen.
Siksi yksin eläessä on niin vapauttavaa kun saa tiskata tiskit silloin kun tahtoo, tai jättää ne tiskaamattakin. Eikä kukaan muu ole sanomassa tai vaatimassa mitään muuta. Tai rehellisesti poltat aamupuurot pohjaan tuotat vain itsellesi nälkäisen pettymyksen. Etkä kenellekkään muulle.

Surullista kyllä. Toisinaan päätyy yksin ollessaan harhaan oikein kunnolla, kun ei ole ajatuksiaan suodattanut toisen näkökulman kautta. Voihan sitä myös ryhmässäkin ajaa itsensä karikolle. Toisaalta nuo yksin koetut erehdykset ovat suurta oppimisen kenttää jotka jäävät mieleen, voi noita elämän tragedioita, jotka tulevatkaan väärinkäsityksistä. Olkoon oppimme niistä suuri. Vaihtakaamme sellaisen kohdatessamme suuntaa tai mielemme laatua...  
----

En rakasta häntä, hänen tekojensa tähden
Rakastan häntäkin jotta hänen rakkauden tunteensa
voi muuttaa häntä ja hänen tekojaan.
Koska rakkaus on suurin muutoksen voima
ja vain rakastamalla oppii rakastamaan.

Rakkaudettomuudessa elänyt ei vielä osaa rakastaa ja
rakastamaan oppii saamalla rakkautta osakseen ja rakastamalla.

> Jokainen tekee tekoja joita ei rakasta, osat joita ei voi rakastaa. Esim teot jotka tuhoavat elämää.
Jokainen tarvitsee rakkautta, tullakseen nähdyksi, hyväksytyksi, luotetuksi. Rakkaudella ei ole ennakkoluuloja se rakastaa pyyteettömästi, jokaista. Rakkaus antaa anteeksi. Se kuka rakastaa ja ketäkin, miten ja miksi? on jo suurenpi mysteeri, johon minulla ei ole vastausta. Ne on luotu löydettäviksi, heidän välillään jotka rakastavat. Rakastamista voi säikähtää, se on niin vahva tunne ja sen menetettyään oppii sitä arvostamaan. He jotka ovat satuttaneet meitä pahiten, heidän rakastamisensa ja heille anteeksi antaminen on suurinta rakkautta. Koska ilman sitä emme voi edetä, emmekä vapauta itseämme emmekä toista niistä syytöksistä josta syytetään. Voimme vain vihata tekoa joka on tapahtunut ja on ymmärrettävä ettemme sitäkään pysty muuttamaan. Meidän on annettava lopulta senkin olla ja mentävä eteenpäin. Meidän on opetettava toisiamme rakastamaan paremmin, näyttämään hyväksyntämme, luottamuksemme. Meidän on sanottava ja opetettava kuinka rakastaa minua, sinun kuinka rakastan sinua...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti