keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Itsehillintää ja elämän hallintaa

Estot: Ihmiset kokoavat itselleen estoja, kieltoja, pystymättömyyttä pienentäen omia mahdollisuuksiaan estämällä itseään toimimasta, kieltämällä ettei saa tehdä. Rajaten koko ajan itseään pienempään ja pienempään tilaan. Kunnes on ihan estynyt ja luultavimmin, ahdistunut ja peloissaan.
Jotkin säännöt, kiellot on syytä pitää ettei vahingoita itseään tai muita. Oman turvallisuutensa takia, esim. Tuli on kuumaa, älä laita kättäsi tuleen. Sellaisia joihin jo tervejärkikin sanoo ettei niin kannata tehdä. Toisaalta kun ymmärrät vaaran ja osaat hallita sitä, voit harjoittaa Esim. Tulen nielentää, tulen puhallusta.

Estottomuus on avoimuutta asioille ja tekemiselle, niiden kohtaamista sellaisena kuin ne tulevat. Menneisyyden hyväksymistä, että se on tapahtunut, eletty se oli sellaista kuin oli. Eikä sitä tässä hetkessä enää muuteta, sillä on merkitys otitko opiksi kokemuksesta, muutit käyttäytymistäsi sen asian suhteen.
Avoimuutta juuri tapahtuvalle hetkelle, tämän hetken kokemukselle. Avoimuus tulevalle, kaikille vaihtoehdoille jotka on käytettävissä.

Itsehillintää osoittaa se, että valitsee noista vaihtoehdoista juuri sen, jolla kokee olevan itselleen eniten hyötyä, siihen suuntaan jonne on menossa, päämäärään jota tavoittelee. Tämä tasapainottelu, punnitseminen käydään toiminta tapojen ja toiminnan välillä riittääkö ne tavoitteen saavuttamiseen. Kumpaa painotat enemmän laatua vai määrää? Nopeutta vai hitautta?...

Elämän hallintaa on: Pysyä itseään kehittäen, suunnassa kohti omia tavoitteita, elämässä tapahtuvista mullistuksista huolimatta, keskittyä yhteen tavoitteeseen kerrallaan, toimia säännöllisesti. Tuo tavoitteeseen pääsemisen tulosvastuullisuus on minusta itsestä kiinni. Siitä kuinka paljon olen valmis panostamaan itsestään, ajastaan, osaamisestaan tuohon tekemiseen. Toimintaan keskittyminen ja voimien keskittäminen hallitusti toiminnan kohteeseen ja tarkoitukseen, jolloin ajatus ja keho tekevät samaa asiaa yhtenäisenä kehona ja mielenä, sopusoinnussa itsesi kanssa. Esimerkkinä tästä karatessa kun lyödään tiiliä murskaksi paljaalla kädellä. He harjoittelevat hallitusti tekniikkaa, kohdistaen voiman tiettyyn kohteeseen.

Jokainen meistä kehittäköön itseään, itseään varten ja kun samalla muutkin saavat siitä itselleen jotain hyvää: On hieno asia.

Tälläisiä sanan selityksiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti