sunnuntai 11. elokuuta 2019

Muuntuva energia


Energian muuttamista. Kuten purossa elämän virtaan tulee patoutumia ja niitä pitää avata. Miksi kodin ilmeessä on hyvä olla vaihtelua, tuo maltillinen tavaroiden liikkuminen ja takaisin paikoilleen laitto, on samassa tahdissa vuodenaikojen vaihtelun kanssa. Vaihtuen vähävähältä.
Seuraavaan olomuotoon. Lopuksi selkeä muutos neljäkertaa vuoteen, jolloin asunnon pukumuuttuu. Jotta voi keräytyä tai poistua on oltava liikettä.

Kypsytin omenoita useammassa kohtaa viikolla, ja niistä tervehti mukava vaihtuva tuoksu.

Kämppä kypsyy kun tavarat hajaantuvat pois paikoiltaan, jos ne ovat pidempään väärässä paikkaa, ne rupeavat mädättämään. Vaivaamaan muuttuvat ongelmallisiksi eikä niihin halua koskea ja sitten huomaat että jotkin asiat on vain tehtävä pois alta, sillä ellemme tee ne vaivaavat kuin mädät omenat jalkojen alla. Tulehdus joka rajoittaa liikkumistamme niin fyysisesti kuin ajatustasollakin. Tekemätön työtakaraivossa muistuttaa itsestään.

Siksi onkin tärkeä siivota, ja muuttaa energiaa, järjestellä ja sijoitella. Tehdä kotityöt ajallaan. Koko ajan hitaasti liikkuvana aaltoliikkeenä. Sillä aina tulee lisää, emme lopeta tavaroitten käyttämistä, joten tavarat liikkuvat ja kasaantuvat, voimme valita mihin jätämme tavarat, mistä ne on helpoin kuljettaa takaisin kuten pyykit kun laittaa pyykkikassiin suoraa, helppo pyykätä. Tiskini kulkeutuu pöytätasolle, jotta allas on vapaa tiskaamiseen jne.

Kuinka pitää energia liikkeessä? Ei ihmeempiä varastoja missään, jokaisella lehdellä on puussa paikka, niimpä tavaroillakin olisi oltava paikka. Jolla ne voivat olla. Jos niille ei ole paikkaa, niille ei ole tilaa.

Tukkeutunut energia luo stressiä, patoumia, kasautumia. Oli ne sitten kasautuneet tiskivuoret tai tunnepatouma asioita niin, se että opimme avaamaan nuo tunnelukot, emmekä estä tunteiden virtausta, toimimme ettei kasaudu, teemme tarvittavan työn. On myös hyvä huomioida millaista energiaa tuomme kotiimme, ja kuinka sitä käytämme? Ja kuinka poistamme energiaa ympäristöstämme.

Käytämme rahaa kun ostamme erilaisia energian lähteitä. Onkin hyvä tarkastella ovatko ne virtaavaa energiaa eli käytössä tietyin ajoin, vai patoumina tavaroina joita ei käytetä! Lisääkö tavara joka seisoo tasoilla tai on esillä, seinillä ja lattialla mukavuutta vai epämukavuutta? Ja myös mihin suuntaan tavarat ohjaa katsettasi.
Itse tykkään ottaa kaikki ylimääräiset pakkaukset pois elintarvike kaapista, sillä se tekstin määrä ei mielestäni kuulu ruokaan. Tai sitten ne on käännetty niin että vähäisin tekstin määrä näkyy.

Myös se miten usein käytän jotain vaikuttaa sijoitteluun, onko alakaappi, yläkaappi vai keskikaappi. Edessä vai takana. Päällekkäin vai vierekkäin.

Ja suurena asiana on myös että ymmärrämme millaista energiaa tarvitsemme että pystymme jatkamaan matkaa. Millaista sinun oma energiasi on tällä hetkellä? Patoutunutta vai virtaavaa? Tässä onkin syytä kysyä mikä on vauhti jolla tapahtuu? Onko hiljaista vai aktiivista vai ylitulvivaa? Se että kuinka itse reagoimme energian muutoksiin, ja kuinka lisäämme ja vähennämme energia virtauksia. Ja se että näämmekö oman tilanteemme itse?

Millaista ulkoista energiaa ja millaista sisäistä energiia otamme vastaan, sekä lähetämme? Ja olemmeko valmiita muuttamaan sitä?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti